In ultima vreme gasim sute de articole despre ce sunt criptomonedele (bitcoins, ripple, etc), cum functioneaza, de unde sa le cumparam sau chiar in ce criptomoneda sa investim, dar stim cu adevarat ce se poate cumpara cu bitcoini sau orice alta criptomoneda? Aici va spunem.

Sa ne amintim ca bitcoin este o moneda digitala bazata pe tehnologia block chain care este folosita pentru a achizitiona produse si servicii intr-un mediu virtual. Poate fi considerata una dintre cele mai populare monede din lumea cripto, deoarece este folosita de multe platforme ca moneda de schimb.

Ce se poate cumpara cu bitcoins?

Conform hartii mondiale a ATM-urilor cu criptomonede realizata de Statista in 2021, Spania se afla pe locul cinci, cu peste 80 de bancomate disponibile si 200 de companii care accepta Bitcoin ca metoda de plata. Iata cateva dintre produsele pe care le puteti cumpara cu aceasta moneda:

Achizitii cu bitcoini prin Internet

Produse electronice

Unul dintre domeniile cu cea mai mare adoptare a Bitcoin a fost tehnologia si calculul. Companii precum Microsoft, Dell si Apple s-au alaturat platii cu bitcoin prin platformele lor digitale.

Unii comercianti vizionari de electronice au decis, de asemenea, sa accepte criptomoneda ca forma de plata. In mod normal le vom gasi online, daca doriti sa va incurajati si sa le folositi, poate fi necesar sa deschideti un cont BTC.

Servicii software

Una dintre cele mai frecvente achizitii prin bitcoin sunt abonamentele VPN din care fac parte marci precum ExpressVPN si ProtonVPN. Unul dintre marile avantaje este ca tranzactiile se fac mai anonim, iar navigarea este mai sigura.

In mod similar, este posibil sa cumparati domenii pe platforme precum WordPress sau sa va achizitionati comertul electronic prin Shopify.

Jocuri video si divertisment

Lumea jocurilor video este din ce in ce mai in crestere si mai dinamica, fapt care genereaza o forta economica importanta care nu poate fi irosita in era criptomonedelor si tehnologiei Blockchain. In plus, in acest caz particular, bitcoin nu poate fi folosit doar pentru achizitionarea jocului video, ci si pentru a face schimb de personaje, pentru a cumpara obiecte sau personaje, trofee, printre altele.

Una dintre cele mai cunoscute platforme de primire a bitcoinilor este G2A, cel mai important magazin digital de vanzare de coduri din lume.

Zboruri si experiente turistice

Daca ai deja portofelul virtual, poti incepe sa te gandesti la urmatoarea vacanta. Exista un numar tot mai mare de agentii si hoteluri care accepta bitcoin ca metoda de plata.

Platforma de turism Destina a fost pionier in a permite consumatorilor sa plateasca in bitcoin iar dupa succesul sau, alte companii mari din sector precum Expedia au inceput sa faca acest lucru printr-un acord cu Coinbase.

Site-urile de rezervare nu sunt singurele care sunt incurajate sa accepte plati in criptomonede, Air Lituanica, Surf Air sau Norwegian au vazut in aceasta forma de plata o inovatie pentru politica lor de plata.

Carduri cadou

Una dintre cele mai versatile optiuni este sa cumparati carduri cadou cu bitcoins. Exista platforme care permit schimbul de criptomonede pe platforme foarte recunoscute precum Netflix sau Airbnb. Cel mai cunoscut este Bitrefill de unde poti cumpara carduri de la Amazon, Zalando, Carrefour, Ikea si multe alte magazine cu sediul in Spania.

Cauze caritabile

Organizatiile non-profit indraznesc cu criptomonede pentru a atrage donatori digitali care doresc sa contribuie la cauza lor in bani digitali, precum Salvati Copiii, care permite donatii in bitcoin, prin Bitpay. Dar atentie, nu aveti incredere in nicio asociatie, verificati intotdeauna inainte ca aceasta sa fie o entitate reala si pagina ei.

Cumparati cu bitcoini in restaurante si hoteluri

Un alt sector care este incurajat catre plata digitala este industria restaurantelor, desi o face timid. In prezent, cunoscutul lant de fast-food , Subway, incepe sa permita plata cu bitcoin in unele dintre magazinele sale.

Cum sa stii in ce unitati poti cumpara cu bitcoins?

Instrumentul Coinmap este de mare ajutor daca doriti sa utilizati bitcoini in unitati fizice. Puteti cauta dupa oras si dupa serviciu, iar harta va va arata locatia si numele locului in care puteti merge. Puteti cauta categorii precum bancomate, cafenele, cazare, cluburi de noapte, magazine de imbracaminte, printre altele.

Potrivit Coinmap, in prezent exista 23 de unitati in Madrid care accepta plata cu bitcoin si o duzina in Barcelona, ​​in mod corespunzator.

Fara indoiala, odata cu venirea criptomonedelor ne aflam intr-o noua paradigma, tehnologia financiara a devenit un avantaj competitiv pentru multe afaceri, datorita incorporarii unor noi suporturi inovatoare.