Ne aflam pe deplin intr-o perioada in care marcile isi freaca mainile: Black Friday, Craciun si Reduceri. A sosit momentul sa executi actiunile de marketing care te vor conduce la atingerea obiectivelor de vanzari stabilite. Daca inca nu le aveti pregatite pe cele de anul acesta, va vom explica cum sa realizati o strategie de marketing sezonier online pentru a profita la maximum de aceste date si a profita de toate oportunitatile oferite de acest canal.

Ce este marketingul sezonier?

Pentru a incepe sa lucrati la o strategie de marketing sezoniera, este important sa intelegeti legatura stransa dintre sezonalitate si marketing. Aceasta relatie ofera marketerilor capacitatea de a prezice comportamentul de cumparare al consumatorilor. In acest fel, le ofera posibilitatea de a crea campanii de marketing direct bazate pe acele cunostinte pentru a creste semnificativ vanzarile in timpul unei perioade de achizitii masive. 

Acesta din urma este tradus prin „cerere sezoniera” si, desi este un concept care ne este alaturi de multe decenii, capata o valoare notabila in domeniul Marketingului Digital datorita beneficiului pe care brandurile il pot lua din datele pentru a-l folosi. in cel mai bun mod.mod in momentele cele mai favorabile.

Pe baza unui studiu Google privind oportunitatea sezonalitatii, dorim sa va aratam cateva date relevante privind tendintele in procesul de cumparare online al consumatorilor in aceasta perioada a anului. Astfel, puteti verifica daca strategia dvs. de marketing este pe drumul cel bun sau trebuie sa le luati in considerare pentru campaniile din 2020:

  1. Peste 50% dintre consumatori cauta informatii pe internet inainte de a face o achizitie si mai mult de jumatate din traficul web provine de pe un dispozitiv mobil. Aceste informatii arata necesitatea de a mentine un site web receptiv, cu cele mai detaliate si mai actualizate informatii despre produs posibil, astfel incat utilizatorii sa isi poata rezolva toate indoielile fara a fi nevoiti sa paraseasca site-ul dvs. Acestea sunt perioade cu multe comparatii. Lucreaza-ti bine continutul, adauga-l la o oferta buna si clientul va fi al tau.
  2. In timpul Black Friday 2018, 62% dintre achizitii au fost facute de pe internet si o mare parte din achizitiile facute in magazinele fizice au fost motivate de canalul digital. Aceste date acorda o mare importanta strategiilor omnicanal in care marketingul online si offline se completeaza pentru a consolida toate canalele si a creste sansele de finalizare a vanzarii.
  3. 70% din cautarile legate de Black Friday sunt grupate in cele 15 zile inainte de data oficiala. Aici este locul in care lucrarile anterioare de SEO si SEM joaca un rol important pentru a iesi din valtoarea continutului si a reclamei. In ceea ce priveste SEM, campaniile hipersegmentate cu oferte foarte atractive vor avea sanse mari sa atinga tinta si sa converteasca clientii potentiali. In ceea ce priveste SEO, este o meserie care necesita mai mult timp din moment ce pozitionarea de continut nou este un proces lent si dedicat, astfel incat ai posibilitatea de a reutiliza pagini de destinatie din anii anteriori, adaptand continutul, profitand de faptul ca domeniile tale au deja autoritatea pe care Google le-a dat-o.
  4. Formatul video capata un rol foarte important, cu o prognoza de crestere de 117% fata de 2018. Daca nu era inca in planurile tale, cunoasterea acestor informatii iti ofera un indiciu pentru anul viitor sa incepi sa creezi videoclipuri cu produsele tale care asteapta cu nerabdare. anul urmator. Folositi YouTube pentru a va crea biblioteca de continut care poate fi vizualizata in orice moment al anului.

Cunoscand aceste date suntem mai constienti de cand, cum si unde sa actionam in aceasta perioada specifica, asa ca cunoscand principalele tendinte in comportamentul utilizatorilor pentru acest sezon al anului, va recomandam sa luati in considerare urmatoarele puncte atunci cand concepeti campanii de marketing sezoniere. Cu aceasta ii vei ajuta pe consumatori sa filtreze atat de multe informatii si sa-i ghidezi in alegerea lor de cumparare in aceste date.

De ce sa tineti cont atunci cand creati o strategie pentru campaniile de marketing sezoniere?

Realizarea unei campanii ar trebui sa urmeze intotdeauna o strategie de marketing sezoniera. Continuati sa cititi si veti vedea:

Ei te cauta

Din ce in ce mai multi utilizatori sunt deschisi sa cumpere produse similare marcilor obisnuite de la marci necunoscute. Facand acesti utilizatori sa gaseasca, veti avea oportunitati grozave de a obtine clienti noi. Utilizati toate suporturile care sunt potrivite pentru publicul dvs. tinta, adaptand continutul si formatul pentru a oferi cel mai bun serviciu.

Arata-le oferte personalizate

Daca v-ati ascultat bine utilizatorii pe tot parcursul anului, este timpul sa le anticipati nevoile si sa le oferiti in avans ceea ce cauta. Daca Big Data ne-a oferit ceva important, este acela de a putea cunoaste si analiza interesele utilizatorilor pentru a-i cuceri cu oferte personalizate. 

Economisiti-le timp in procesul de cumparare

Utilizatorii petrec mult timp cautand informatii despre fiecare produs, asa ca faceti procesul final de achizitie cat mai rapid, intuitiv si confortabil posibil. Trebuie sa intelegem ca la aceste date au alte prioritati, iar economisirea de timp la cumpararea produsului va va oferi buletine de vot pentru ca in sfarsit sa ia masuri.

Ajuta-ti clientii si vei obtine rezultate

Intrebati-va mai intai daca aveti mijloacele de a oferi acest ajutor si, daca da, profitati la maximum de el. O atentie adecvata si personalizata va servi pentru a rezolva indoielile si bataile de cap ale utilizatorilor inainte sau dupa efectuarea achizitiei. Este o buna oportunitate de a atrage noi clienti si de a-i pastra pe tot parcursul anului.

Odata ce am trecut in revista datele relevante in legatura cu comportamentul de cumparare al utilizatorilor de pe Internet, a sosit momentul sa detaliem pasii de urmat pentru a-ti dezvolta eficient strategia de marketing sezonier.

4 pasi de urmat pentru a dezvolta o strategie de marketing sezonier

Definiti-va publicul tinta si identificati datele restante ale acestuia

Primul pas de facut este sa-ti cunosti bine publicul. Cunoasterea cui vizati si cunoasterea trasaturilor de consum ale acestora va va ajuta sa stabiliti obiective viabile si sa planificati campanii cu accent direct asupra acestora. Identificarea publicului tinta va va oferi posibilitatea de a stabili un calendar cu datele specifice in care cererea acestora creste. Astfel poti anticipa si crea campaniile de marketing care li se potrivesc cel mai bine.

Intareste legatura cu publicul tau

Cunoasterea publicului si crearea unui calendar cu datele lor cheie va va deschide calea pentru a stabili o relatie mai stransa si mai solida intre utilizator si brand pe retelele sociale. Utilizati aceasta platforma pentru a lansa campanii in anumite zile, care va vor conduce la cresterea interactiunii cu publicul dvs., obtinand mai multa vizibilitate si implicare.

Selectati produsele potrivite pentru fiecare dintre datele importante

Alegerea produselor potrivite de oferit in fiecare sezon este esentiala pentru ca campaniile dvs. de marketing sa fie eficiente. Succesul va consta in asocierea acestor produse cu valorile pe care doriti sa le transmiteti si sa le promovati la fiecare data. 

Adaptati designul si continutul campaniilor

Profitati la maximum de fiecare sezon sau data importanta prin tematica atat pentru continut, cat si pentru campaniile si produsele pe care le oferiti. Foloseste-ti toate resursele pentru a crea modele si pentru a crea mesaje legate de fiecare sezon. Acest lucru va face ca produsele dumneavoastra sa iasa in evidenta fata de alti concurenti. 

Acum ca stiti sa desfasurati o campanie adaptata marketingului sezonier, apropiati-va de clientul in mod eficient cu aceste tehnici de Inbound Marketing pe care vi le lasam mai jos.