Cum sa gestionam diferitele proiecte care ni se prezinta la locul de munca? Prin utilizarea instrumentelor open source veti putea gestiona rapid proiectele din compania dumneavoastra si veti putea rezolva acele probleme care apar.

Fie prin intermediul unui software in cloud, fie prin dezvoltarea unui nou program din suporturi externe, Open Source este acolo pentru a va scapa de probleme. Suntem constienti ca exista multe instrumente pe web, asa ca am decis sa facem o lista cu cele pe care, in opinia noastra, le consideram de o importanta deosebita.

Stiati aceste instrumente Open Source?

Colaborativ. Este un software colaborativ gratuit, care ofera alternative la programe precum Basecamp (software din aceeasi baza) axat pe companiile mici si mijlocii. Acest program poate fi folosit in cadrul serverului companiei sau accesat prin cloud. Principalul sau beneficiu este acela de a avea la dispozitie tehnicieni specialisti in fiecare domeniu, de la cele mai elementare functionalitati in managementul proiectelor pana la criptarea datelor.

Lucru in echipa. Dupa cum se indica pe site-ul sau, compania este formata din profesionisti al caror obiectiv principal este sa ofere cel mai bun mediu pentru a dezvolta toate codurile necesare si produsele pe care le solicita consumatorii. Consta din 3 servicii diferite, proiecte de lucru in echipa (pentru a stoca si comanda toate proiectele dezvoltate de echipa companiei dvs.), birou de lucru in echipa (un birou unde puteti gestiona intrebarile clientilor si rezolva problemele acestora) si chat de lucru in echipa (pentru comunicarea intre companii). lucratori, dar si asistenta directa pentru clienti).

ClockingIT. Un task manager open source in care poti controla proiectele pe care echipa ta le dezvolta, colaborarile dintre departamente si timpul petrecut pe fiecare dintre proiecte, pe langa faptul ca este un instrument gratuit.

TaskJoggler. Este o noua abordare a planificarii proiectelor, care permite ca sarcinile sa fie dezvoltate inca din faza lor initiala, sa asiste echipa cu probleme cu instrumente analitice sau sa gestioneze comunicarea in perioadele de risc.

Hanorac cu gluga. Pentru expertii din lumea mobila, aceasta aplicatie open source va va scoate din multe necazuri. Software-ul va permite sa va dezvoltati aplicatia si ulterior sa o stocati in gazduirea pe care o alegeti; pe langa faptul ca va ofera instrumentele pentru back-end si managementul sarcinilor.

Distribuie.X. Este un instrument care va permite sa faceti capturi de ecran si date, stocate pe hard disk-ul computerului sau in cloud pentru acces direct. De asemenea, ofera tutoriale despre cum sa stocati toate datele si imaginile pe care le obtineti pe diferite site-uri web, astfel incat sa le puteti accesa oricand doriti.

gravitatie. Pentru toti acei designeri, aceasta platforma colaborativa in cloud este locul lor de intalnire. Ca si cum ar fi o aplicatie, acest instrument va permite sa lucrati in timp real cu alti designeri, sa faceti schimb de fisiere, precum si sa va bucurati de multiple servicii precum modificarea fonturilor sau a vectorilor.

Monit. Este o mica platforma open source care este folosita pentru a gestiona si monitoriza munca dintr-o unitate Unix, adica sisteme de operare portabile, multitasking si multifunctionale. Printre functiile sale principale se remarca monitorizarea programelor, serverelor in cloud si proiectelor online de oriunde.

Grafic. Acest site web va permite sa creati tabele pentru a putea vizualiza toate datele comandate. Ceea ce va ofera acest software sunt rapoarte si grafice pentru a analiza instantaneu performanta companiei dvs. si pentru a evalua datele in ansamblu. Un instrument simplu daca cautam ceea ce este instantaneu si practic, fara a intra in dezvoltarea de software.

Raneto. Acest instrument open source care foloseste datele markdown pentru a va imbunatati baza de date, adica stocheaza tot continutul si il organizeaza intr-o baza structurata, astfel incat sa il puteti accesa usor, rapid si direct; De asemenea, puteti face toate modificarile dorite deoarece este disponibil in cloud.