Până nu demult, lumea jocurilor de noroc a fost dominată exclusiv de bărbați. Foarte rar apărea câte o femeie care excela la jocuri de cazinou și au fost atât de rare încât au devenit subiecte de film sau de cărți, cum este cazul lui Lottie Deno sau al lui Poker Alice, ambele contemporane în perioada sfârșitului anilor 1800 și începutul anilor 1900.

În urmă cu 100 – 200 de ani, femeilor nu li s-au oferit oportunități extinse pentru a încerca jocuri de noroc sau poate nu erau atât de interesate de astfel de preocupări. Acestea pot să fie o mică parte din motivele pentru care doar sporadic au apărut jucătoare de sex feminin.

În perioada noastră, lucrurile s-au schimbat în ceea ce privește tendința femeilor în jocurile de noroc în general și în poker în particular. Un rol important în creșterea numărului de femei jucătoare de poker l-a avut și explozia platformelor online de gambling care oferă nenumărate ocazii de joc pentru toate categoriile de persoane. Nu mai trebuie să te deplasezi, nici să ai bani mulți pentru a intra în lumea oricărui casino online România sau din străinătate. Este loc pentru toată lumea.

Numărul femeilor din poker s-a dublat

Dacă în urmă cu câțiva zeci de ani, femeilor le-a fost greu să intre într-un club de jocuri dedicat bărbaților, acum au o alternativă atractivă sub forma site-urilor de jocuri online. Internetul a eliminat impedimentele pe care femeile le aveau. Îmbunătățirea situației femeilor jucătoare de poker este dovedită și de un studiu care arată că în ultimii cinci ani, numărul lor s-a dublat. Tendința este de creștere nu doar printre femeile jucătoare ci mai ales în rândul femeilor care ocupă funcții de conducere în corporațiile de jocuri de noroc.

În ceea ce privește jucătoarele de poker, unul dintre motivele pentru care s-a dublat numărul lor este legat de posibilitatea de a juca sub protecția anonimatului oferit de jocurile online. Odată cu alegerea nedezvăluirii detaliilor personale, femeile nu mai trebuie să se confrunte cu remarci nepotrivite în timpul unui joc. Factorul de risc într-un mediu online este mult mai mic și femeilor le este mai ușor să învețe jocul de poker online.

Femeile nu mai sunt intimidate

 

Un alt motiv pentru care sunt tot mai multe femei în pokerul online este legat de curajul pe care au început să îl dobândească în ultimii ani. Mult mai bine pregătite, mai sigure pe ele și mai independente decât în urmă cu zeci de ani, femeile din zilele noastre nu se mai lasă intimidate ușor, ceea ce le ajută să aibă succes în multe domenii de activitate, inclusiv poker. Atunci când joacă, femeile nu sunt mai puțin intimidate de alt jucător, ceea ce le oferă un atu important.

Tot studiile arată că atunci când joacă poker, jucătoarele s-au dovedit a fi mai puțin predispuse la cacealma decât jucătorii bărbați.

Utilizarea bots-ilor

O altă tendință care este observată tot mai des în rândul femeilor jucătoare de poker este utilizarea roboților (bots). Acest lucru pare să creeze un avantaj important comparativ cu alți jucători care nu folosesc roboți.

Este bine de știut totuși că utilizarea bots-ilor nu se limitează doar la jucătorii de sex feminin. Există o mulțime de jucători de sex masculin care folosesc aceeași tactică.

Mai mult, există bărbați care preferă să joace cu nume de utilizator feminin. În orice caz, această tendință este încă neconfirmată.

De ce sunt jucătoarele mai puternice

Când vine vorba de jocurile de poker online, s-a dovedit faptul că femeile sunt mai puternice decât bărbații. De ce este așa? Este oarecum în natura lor, ca jucătorii bărbați să subestimeze abilitățile unui jucător de sex feminin și, în consecință să nu joace la capacitățile lor maxime. Din cauză că își subestimează adversarele, ei joacă mai neglijent și riscul să piardă este mult mai mare.

Femeile au reușit să fie de multe ori jucătoare mai bune decât bărbații tocmai pentru că au știut că lumea pokerului a fost dominată de bărbați. Au fost mai atente la reguli, au exersat mai mult și astfel au devenit mai bune la joc.

Joacă responsabil

Chiar dacă ești jucător bărbat sau jucător femeie, nu uita că trebuie să joci responsabil. Un joc responsabil presupune să cheltuiești bani cu măsură, să îți respecți limitele financiare și de timp pe care ți le-ai impus la început de joc.

De asemenea, un jucător echilibrat știe când să ceară ajutor dacă simte că lucrurile încep să iasă de sub control. Nu este nicio rușine să ceri ajutor. Primele măsuri pe care le poți lua este să ceri suspendarea temporară a contului de jucător, iar dacă lucrurile sunt mai serioase să soliciți ajutorul unor terapeuți specializați pe dependența de jocuri de noroc.

Concluzie

Așadar, pokerul nu mai este un domeniu doar al bărbaților. Dacă ești femeie și ești tentată să înveți poker, poți începe să înveți acest joc interesant. Nenumăratele cazinouri online îți oferă și promoții și posibilitatea de a exersa gratis până când ai suficiente cunoștințe pentru a paria pe bani adevărați.