Pe fondul anuntului anticipat al noului iPhone 15, o mare intrebare la Evenimentul Apple din 2023 inconjoara porturile sale de incarcare. Apple este de asteptat sa-si dezvaluie gama de smartphone-uri iPhone 15 la evenimentul Apple cu una dintre marile intrebari legate de porturile de incarcare. Multi vor fi in cautarea celor mai recente produse, aplicatii si caracteristici stralucitoare pe care gigantul tehnologic le arata in timp ce incearca sa creasca vanzarile la evenimentul sau anual.

Cu toate acestea, Uniunea Europeana a impus ca produsele Apple vandute in cadrul blocului sa aiba un port de incarcare universal, punand capat traditiei indelungate a companiei de a avea propriile porturi de incarcare.

Vor exista o multime de intrigi in jurul zvonului anunt despre iPhone 15, alaturi de potentiale anunturi despre alte upgrade-uri tehnologice, cum ar fi ceasul sau inteligent Apple.

Se asteapta ca Apple sa dezvaluie iPhone 15 ca vedeta a evenimentului, dar, ca si in cazul altor producatori de smartphone-uri, este putin probabil sa fie un salt tehnologic major fata de generatia sa actuala de telefoane.

Este posibil ca modelele iPhone 15 sa varieze de la modele de baza cu pret mai mic pana la versiuni premium mai scumpe, constand in cea mai mare parte in avansuri incrementale la cipurile, bateriei si camerele dispozitivelor.

Modelele de baza iPhone 15 pot fi, de asemenea, reproiectate pentru a include un decupaj care se schimba pe ecranul de afisare, pe care Apple il numeste Insula sa dinamica pentru notificarile aplicatiilor.

Dynamic Island a fost introdus cu dispozitivele Pro si Pro Max de anul trecut.

Exista zvonuri ca iPhone 15 Pro si Pro Max din acest an ar putea avea un teleobiectiv in stil periscop care va imbunatati calitatea fotografiilor facute de la distanta.

Teleobiectivul s-ar putea lauda cu un zoom optic de 6x, care ar ramane in urma fata de zoom-ul optic de 10x pe Galaxy S22 Ultra premium de la Samsung, dar ar fi o actualizare semnificativa fata de zoom-ul optic de 3x de pe iPhone 14 Pro si Pro Max.

Camera imbunatatita este unul dintre motivele pentru care se asteapta, de asemenea, ca Apple va creste preturile la Pro si Pro Max.

iPhone 14 Pro incepe de la 1.000 USD (932 EUR), in timp ce Pro Max incepe de la 1.100 USD (1.026 EUR).

Analistii cred ca versiunile iPhone 15 ale acestor modele ar putea costa intre 100 USD (93 EUR) si 200 USD (186 EUR), testand cat de mult sunt dispusi sa plateasca consumatorii pentru dispozitive intr-un moment in care inflatia post-pandemie a starnit bugetele gospodariilor.

Porturi de incarcare universale

Departe de partea stralucitoare a tehnologiei, o intrebare mai de baza va fi rezolvata – va lansa Apple incarcarea universala pentru toate produsele sale, mai degraba decat pentru cele pentru piata UE?

Blocul a impus ca pana la sfarsitul anului 2024, toate telefoanele mobile, tabletele si camerele vandute in bloc sa fie echipate cu un port de incarcare USB Type-C.

Prin urmare, Apple este fortata sa inceapa sa elimine treptat cablurile pentru porturile Lightning pe care le-a lansat in 2012 odata cu lansarea iPhone 5, dar nu este clar daca compania va limita initial trecerea la porturile USB-C la modele create special pentru piata europeana sau va face schimbarea la nivel mondial.

Conform zvonurilor, Apple va adopta USB-C anul acesta, in loc sa astepte pana anul viitor pentru a se conforma reglementarilor europene. Acest lucru ii va enerva pe multi utilizatori Apple… dar se vor obisnui, nu vor avea de ales.

In urma cu doi ani, cand textul UE era in discutie, Apple a incercat sa se opuna acestuia, argumentand ca tehnologia sa Lightning a fost folosita in peste un miliard de dispozitive din intreaga lume si ca noile reglementari ar „inabusi inovatia” si „ar dauna consumatorilor”.

Pentru UE, scopul este de a simplifica viata si de a reduce cantitatea de deseuri electronice create pe masura ce incarcatoarele devin invechite.

Trimestru dificil pentru gigantul tehnologic

Evenimentul de marti de la sediul Apple din Cupertino, California, vine pe fondul unei usoare scaderi, care si-a inregistrat vanzarile in scadere fata de anul trecut in trei trimestre consecutive.

Conducerea companiei a semnalat o alta scadere probabila in timpul trimestrului curent. Pretul actiunilor Apple a scazut cu aproape 10% de la jumatatea lunii iulie, punand valoarea de piata a companiei sub pragul de 3 trilioane de dolari (2,8 trilioane de euro) pe care l-a atins pentru prima data la inceputul acestei veri.

Apple va spera ca scoaterea din noua sa gama de telefoane va stimula tipul de entuziasm pe care Apple Events l-a adunat cu succes de multe ori inainte.