Keanu Reeves este persoana preferata de pe internet astazi. In ciuda faptului ca este unul dintre marii actori de la Hollywood si joaca in clasici precum The Matrix si saga John Wick, nu si-a lasat faima sa-i urce in cap, nu se teme sa se faca de ras, se gandeste cel mai bine la ce se intampla dupa ce moare si mentine cavalerismul in viata, neatingandu-si fanii de fiecare data cand vin sa faca o poza cu el.

Dar, pe langa faptul ca este barbatul la care ar trebui sa aspire toti barbatii, Keanu Reeves este un actor talentat care a facut putin din toate, drame, comedii, filme istorice si de actiune si ne-a oferit o lista lunga de filme si personaje bune pe care le-am nu va putea uita niciodata.

Reeves a lucrat cu cei mai buni actori si regizori din industrie si are peste 100 de credite de actorie in cariera sa (este aproape intotdeauna eroul), iar dupa ce a explodat in 1989 cu rolul sau din Bill si Ted, a continuat sa aleaga proiecte mai bune decat au avut ei. a transformat-o intr-una dintre acele bijuterii cinematografice cu o mostenire impresionanta. Nu totul este bun (nu exista actorul perfect), dar filmele lui bune le depasesc pe cele rele sau mediocre si ai putea sa maratonezi zile doar cu filme bune cu Keanu Reeves.

Keanu se pregateste sa-si reia rolurile ca Neo in a patra editie din The Matrix, John Wick in a patra parte a lui John Wick si ca Ted in noua continuare Bill si Ted, iar in ceea ce ne asteptam sa vedem toate acestea, vom clasat cu cele mai bune (si cele mai proaste) filme ale sale.

Cel mai bun:

John Wick (intreaga serie)

Totul a inceput cu un Mustang furat si un catelus ucis, ceea ce a determinat un asasin al mafiei sa treaca inapoi in actiune si sa plece intr-o misiune brutala de razbunare. John Wick este unul dintre cele mai bune personaje de actiune care au ajuns vreodata in filme, filmele sunt pline de adrenalina, actiune si pumni, iar ideea ca un barbat ar putea distruge lumea pentru un caine nu face decat sa faca aceasta saga mai interesanta. Reeves este unul dintre marii nostri eroi de actiune, iar John Wick demonstreaza ca mai are un drum lung de parcurs.

The Matrix (trilogie)

Neo nu este doar unul dintre cele mai iconice personaje ale lui Reeves, ci si unul dintre cele mai iconice din cinema. The Matrix a revolutionat lumea efectelor speciale si a genului science fiction, este unul dintre acele filme pe care le poti urmari iar si iar fara sa te plictisesti si chiar daca au trecut cateva decenii de la lansare, nu se simte vechi. Multe alte filme science-fiction exista doar datorita acestei saga care ne-a facut sa ne indoim daca traim intr-o simulare pe computer.

Moment de pauza

Reeves si Patrick Swayze joaca in acest clasic in care Keanu joaca rolul unui agent FBI care se infiltreaza intr-o organizatie de surferi criminali, dar in acest proces formeaza una dintre cele mai epice bromante din istorie cu liderul bandei si incepe sa-si puna la indoiala meseria. si de partea justitiei de care se afla.

Viteza

Acest film este de baza Keanu Reeves, a fost una dintre primele momente in care am putut vedea ca aveam un erou de actiune in fata noastra, dar acesta nu era bun doar pentru lovituri si pumni, dar a fost si un actor dramatic cu capacitatea de a transforma si ridica orice proiect. Viteza a fost inceputul colaborarilor dintre Reeves si Sandra Bullock.

Legaturi periculoase

Reeves l-a jucat pe Dancey in drama sexuala din 1988, bazata pe romanul clasic care a inspirat ulterior filmul Cruel Intentions. Reeves nu este protagonist, dar are un rol grozav in aceasta poveste in care Glenn Close si John Malkovich au un „concurs” pentru a vedea cine poate seduce si manipula cele mai multe femei din inalta societate. Filmul este elegant, are o cinematografie grozava si o incarcatura sexuala puternica care a incantat criticii.

Povestea jucariilor 4

Cu totii credeam ca nu avem nevoie de un al patrulea film Toy Story, dar Pixar ne-a dovedit contrariul cu acest ramas bun dulce-amar in care Reeves joaca o jucarie veche de actiune care a fost abandonata de un copil neapreciator. Toy Story 4 a ridicat jocul din animatie si ne-a adus pe toti la lacrimi cu o poveste grozava, nostalgica.

Fii intotdeauna poate al meu

Comedia romantica de la Netflix a primit cele mai bune recenzii, iar mica aparitie a lui Reeves a fost suficienta pentru a convinge mai multi oameni sa o incerce. Aceasta urmareste o femeie care, dupa ce s-a despartit de iubitul ei, se intoarce acasa la parinti si incearca sa reia legatura cu trecutul ei, ceea ce o face sa-l cunoasca pe Keanu Reeves (interpretat de el insusi) si sa inceapa sa se intalneasca cu el, trezind gelozia prietenului ei din copilarie. care a fost mereu indragostit de ea.

Mult zgomot pentru nimic

In aceasta adaptare de Kenneth Branagh a piesei lui Shakespeare, Don Pedro revine dupa o batalie victorioasa, dar oamenii sai (Keanu este unul dintre ei) sunt mai concentrati pe castigarea inimii fiicei guvernatorului (Kate Beckinsale) decat pe povesti si sarbatori de lupta. Potrivit criticilor, filmul a reusit sa surprinda spiritul piesei cu ajutorul unui mare regizor care a obtinut cele mai bune interpretari de la protagonistele sale.

Bill si Ted

Ok, deci poate ca acesta nu este cel mai bun film al lui Keanu Reeves, dar este cel care l-a pus pe harta si unul dintre cele mai amuzante ale lui. Bill si Ted sunt absurdi, ridicol si putin nebuni, iar toate acestea il fac grozav. Aceasta comedie surprinde perfect spiritul deceniului si este un clasic in cariera lui Reeves, care va reveni asupra personajului intr-o noua continuare.

Cel mai rau:

Acestea sunt cele care au primit cele mai proaste evaluari de la critici

  • 47 ronin

  • Dulce noiembrie

  • Senzatie de minnesota

  • Reactie in lant

  • Johnny Mnemonic

  • Siberia

  • Observatorul

  • Replici

  • Expuse

  • Generatia um