Kanye West este imprevizibil, intr-o zi apare la Met Gala alaturi de cele mai populare vedete ale momentului iar in cealalta critica hainele „prea revelatoare” ale sotiei sale si spune ca rap-ul este muzica diavolului, dar continua sa vanda hanorace pe internet si sustine concerte deghizate in „Liturghia de duminica”. Iar acum spune ca Dumnezeu l-a rasplatit cu milioane de dolari pentru ca a devenit un crestin nascut din nou, care vrea sa-si schimbe numele si sa devina presedinte in 2024.

De cateva saptamani, Kanye West organizeaza un „Sunday Service”, un mix intre un concert si o slujba religioasa la care participa fani si vedete (Brad Pitt a fost unul dintre invitati cu o ocazie). Acest serviciu face parte din transformarea religioasa a lui Kanye, care spune ca a fost atat de tentat sa renunte complet la muzica pentru ca rap-ul l-a indepartat de Dumnezeu, iar acum fanii West au un nou album, Jesus is King, cu un prim test al lui. Muzica gospel pe care Kanye spune ca o va face de acum inainte.

Albumul are melodii cu teme religioase in care muzicianul este acompaniat de un cor si ii multumeste lui Dumnezeu pentru tot ce a realizat, ceea ce, potrivit creatorului Yeeze, este de multe milioane de dolari si un succes urias.

In timpul performantei sale la Carpool Karaoke, care seamana mai mult cu Airplane Karaoke (pentru ca Kanye nu poate face nimic fara sa exagereze), rapperul i-a spus lui James Corden ca a primit 68 de milioane de dolari in rambursari de taxe in 2019 si ca este convins ca este pentru ca s-a convertit la crestinism. Practic, el spune ca Dumnezeu l-a platit pentru a se converti.

„Dumnezeu ma foloseste pentru a ma arata”, a exclamat Kanye. „ Anul trecut am castigat 115 milioane de dolari si tot am ajuns cu datorii de 35 de milioane de dolari. Anul acesta m-am uitat in sus si am primit 68 de milioane de dolari inapoi in declaratiile mele fiscale”, adaugand : „Oamenii trebuie sa auda [de la] cineva care a fost indatorat de sistem, sa vorbeasca despre aceste tipuri de numere acum ca sunt in serviciu pentru Hristos.”

Potrivit lui Kanye, daca te vei converti la crestinism, datoriile tale vor fi sterse si vei putea sa te scoti din saracie, dar expertii in economie au probabil o alta explicatie pentru asta.

Uriasa rambursare a taxelor pe care a primit-o nu este tocmai opera lui Dumnezeu, ci mai degraba este rezultatul beneficiilor scutirii masive de impozite acordate ultrabogatilor de catre presedintele care vrea sa construiasca un zid de granita in jurul Colorado (se pare ca a facut-o). nu au cursuri de geografie la scoala si este sigur ca Colorado se invecineaza cu Mexic, si nu cu New Mexico care face parte din tara lui), alias Donald Trump.

Kanye West nu a vorbit public daca incearca sa-si formeze propriul cult religios, dar se pare ca asta are in minte si ca deja incepe, printre produsele sale, „Sunday Service” (in care toata lumea se imbraca la fel) . si lansarea albumului sau, are deja multi adepti carora nu le scapa nimic din ceea ce face si care cu siguranta nu ar ezita sa se alature cultului. Desi ar fi unul fara prea multe cunostinte de economie.

Acum, Kanye tocmai a renuntat la videoclipul sau pentru „Closed on Sunday, una dintre noile sale cantece religioase si, privind filmarea, se pare ca si-a oficializat deja cultul crestin apocaliptic. In videoclip puteti vedea pe Kanye si familia lui plimbandu-se prin desert (o referinta biblica clara), punct, Kanye este inconjurat de sute de oameni imbracati la fel (cultele de obicei fac asta) care incep sa cante si sa danseze ca in o transa

Coincidenta? Noi nu credem. Kanye a spus deja ca Dumnezeu l-a ales si ca vrea sa fie presedinte, asa ca nu am fi surprinsi daca ar vrea sa-si raspandeasca cultul in intreaga sa tara.

Asa gandeste Kanye in acest moment, dar, asa cum am aflat in trecut, nu poti sti niciodata la ce sa te astepti cu rapperul, asa ca maine ar putea sa nu mai fie crestin si sa devina un vanator de extraterestri, unul dintre cei care cred ca Pamantul este plat sau un magnat al tehnologiei la Elon Musk, va trebui sa asteptam sa vedem ce face dupa asta.

In plus, rapperul spune ca a fi numit Kanye nu este suficient si nu reflecta adevarata sa identitate, doreste sa-si schimbe numele in „Christian Genius Billionaire Kanye West”, pentru ca numai atunci lumea ar sti de maretia lui. Kanye a facut anuntul in cadrul Festivalului de inovare a companiei Fast Company, unde a mai spus ca chiar intentioneaza sa devina presedinte al Statelor Unite.

Publicul a ras, dar Kanye a spus ca vorbeste serios, explicand ca „Cand voi candida la presedinte in 2024, am fi creat atat de multe locuri de munca incat chiar am de gand sa merg. Ceea ce spun este cand citesti titlurile, „Kanye e nebun”, asta si asta, asta si asta, parca unul din trei afro-americani e in inchisoare si toate celebritatile sunt si ele pentru ca nu pot spune nimic! Nu au nicio parere! Sunt atat de multe speriat!” Nimic din toate acestea nu are prea mult sens, dar suntem surprinsi?

Despre schimbarea numelui, „Genius” a spus „Cand oamenii spun ca este nepoliticos sa te numesti miliardar, eu spun ca as putea sa-mi schimb legal numele in Christian Genius Billionaire Kanye West timp de un an, pana cand vor intelege exact despre ce este vorba… insigna mea.”

Va puteti imagina cum ar fi lumea cu Kanye ca presedinte? Cu siguranta toata lumea ar purta haine Yeezy, crocurile lor hidoase pe baza de alge si ar trebui sa participe la Slujba de duminica si cu siguranta Kanye i-ar face sa cante una dintre melodiile lui in loc de imnul national la evenimentele sportive.