Datorita progreselor in implantologie, atunci cand o persoana pierde un dinte, are multe optiuni disponibile pentru a-l inlocui. Cu toate acestea, implanturile dentare sunt, fara indoiala, cea mai buna alternativa datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera.

Lipsa dintilor duc la probleme care compromit intreaga gura si cauzeaza o problema evidenta pe care este posibil sa o fi observat deja: dificultatea de a manca.

In plus, provoaca alte probleme mai putin evidente:

– Deplasarea restului dintilor in spatiile goale

– Deteriorarea estetica

– Uzura dintilor care trebuie sa suporte sarcina dintilor lipsa

– Pierderea oaselor maxilarului

7 avantaje ale implanturilor dentare

Plasarea unui implant nu este singura optiune in caz de pierdere a dintilor. Dar, spre deosebire de aceste tratamente, implanturile dentare ofera unele beneficii la nivel oral:

1. Un implant dentar este permanent si durabil

Unul dintre principalele motive pentru care marea majoritate a oamenilor recurg la implanturi dentare este ca sunt o solutie fixa la pierderea dintilor.

Adica, odata ce sunt la locul lor, necesita aceeasi ingrijire ca dintii naturali, nu interfereaza cu rutina zilnica si nu trebuie ii indepartati, ca protezele dentare.

Acest lucru, impreuna cu rezistenta si durabilitatea pe care le ofera, fac din implantul dentar o solutie pe termen lung.

2. Un implant dentar este foarte natural

Naturalitatea pe care o ofera implanturile are, la randul ei, doua avantaje.

Pe de o parte, coroanele plasate pe implant sunt foarte estetice si permit realizarea unui numar infinit de nuante, motiv pentru care seamana cu culoarea dintilor naturali. In acest fel, acestea nu difera de restul dintilor din gura.

Pe de alta parte, implanturile permit pacientului sa aiba aceleasi senzatii atunci cand mesteca, vorbeste sau zambeste, pe care le-a avut cu dintii naturali.

Acest lucru, de exemplu, nu se intampla cu protezele clasice amovibile. Pe langa faptul ca sunt mai putin naturale, acestea sunt inconfortabile, deoarece trebuie indepartate in fiecare seara si nu se potrivesc complet in gura pacientului.

3. Implantul dentar este sigur

Amplasarea implanturilor este o interventie chirurgicala minora, care are o buna perioada postoperatorie. De fapt, 85% dintre pacientii care sufera aceasta interventie pot merge la serviciu a doua zi.

In plus, se estimeaza ca, astazi, rata de succes a implanturilor dentare este de 98%.

4. Nu cauzeaza deteriorarea restului dintilor

Cand plasam un implant, restul dintilor sanatosi care se afla in gura raman intacti. In plus, este important sa retineti ca inlocuirea dintelui pierdut previne miscarile nedorite in restul dintilor din gura.

Pentru a face acest lucru, plecam de la baza ca dintii au tendinta naturala de a se misca si de a cauta contacte intre ei.

Adica, daca exista un spatiu neocupat, restul dintilor vor tinde sa se incline si sa se deplaseze, pierzandu-si pozitia corecta in cadrul arcadei dentare.

In afara de implant dentar poate sunteti in cautare de: proteza dentara, proteza dentara elastica, aparat dentar, cabinete stomatologice, implant dentar, implant dentar pret, proteze dentare, clinica stomatologica, cabinet stomatologic, albire dinti pret, radiografie panoramica dentara pret, implant dentar intr-o zi
aparat dentar safir, clinica dentara, pret albire dinti, durerea dupa implant dentar forum, placa dentara, proteze dentare mobile moderne, ortodont, aparat dentar mobil, implanturi dentare, gingie inflamata, proteza elastica, fatete dentare pret, proteze dentare mobile moderne

NOTE SUBSOL:

5. Ajuta la conservarea oaselor

In timp, pierderea unui dinte ajunge sa provoace resorbtia osului care a sustinut acel dinte. Acest lucru se datoreaza absentei radacinii dintelui si osul nu primeste propria sa stimulare de la mestecare.

Pierderea progresiva a osului provoaca, pe langa deteriorarea functionala, leziuni estetice. Datorita reducerii oaselor, buzele incep sa se retraga si aspectul imbatraneste.

La randul sau, amplasarea implanturilor permite conservarea osului, deoarece surubul introdus in maxilar inlocuieste radacina dintelui natural, indeplinind functia sa.

6. Permit o igiena buna

Igiena efectuata de o persoana care are toti dintii naturali este aceeasi cu cea practicata de cineva cu implanturi dentare.

Fiind cea mai asemanatoare alternativa cu dintii nostri, periajul trebuie sa fie acelasi. Rutina zilnica de igiena ar trebui sa includa, de asemenea, utilizarea atei dentare si a apei de gura.

Si spre deosebire de protezele dentare traditionale, implanturile sunt fixe si nu trebuie indepartate pentru curatare.

7. Sunt foarte profitabile pentru pacient

Pe termen lung, implanturile dentare sunt foarte profitabile. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt concepute sa reziste multi ani.

Daca pacientul urmeaza o ingrijire igienica adecvata, implanturile necesita o intretinere redusa. Cu toate acestea, ele ofera durabilitate, confort si naturalete pe care niciun alt tratament nu le poate oferi.