Tot mai multi oameni apeleaza la inchirierea unei masini fie ca sunt intr-o calatorie de business sau in vacanta. De asemenea, indiferent daca oamenii detin sau nu un autoturism, din ce in ce mai multi soferi aleg sa inchirieze o masina. Asadar, firmele de inchirieri auto castiga din ce in ce mai multa popularitate. Daca te afli la prima experienta de acest gen, atunci in acest articol vom incerca sa iti venim in ajutor cu cateva sfaturi.

Studiaza oferta

Nu alege niciodata prima agentie de inchirieri auto Otopeni care iti apare in cale ci ia-ti ceva timp pentru a studia piata. Arunca o privire atenta la cat mai multe oferte de pe piata astfel incat sa faci o alegere in cunostinta de cauza. Poti cauta pe internet sau poti sa iti intrebi prietenii care au mai inchiriat o masina si stiu exact ce inseamna asta. Citeste cu atentie conditiile de inchiriere, arunca o privire la preturi si la flota disponibila si nu uita sa tii cont si de politica firmelor specializate. In urma acestor comparatii vei stii exact care oferta este cea mai potrivita nevoilor tale.

Selecteaza masina

Majoritatea agentiilor de inchirieri auto dispun de o flota destul de larga, ceea ce inseamna ca au modele de masini variate, pentru toate gusturile si toate nevoile. Pentru a selecta o masina trebuie sa accesezi pagina online a firmei respective si sa selectezi marca, modelul, motorizarea, tipul de caroserie si de transmisie, plus alte optiuni pe care ti le doresti. Dupa ce ai facut alegerea dorita, va trebui sa suni la firma respectiva pentru a verifica daca aceasta este disponibila in perioada in care tu doresti sa efectuezi deplasarea. De asemenea, este important de stiut ca atat soferii tineri cat si cei cu varste de peste 70 de ani beneficiaza de unele conditii speciale.

Citeste cu atentie contractul de inchiriere

Inainte de a semna contractul de inchiriere, este foarte important sa il parcurgi cu o atentie deosebita. S-ar putea ca acest document sa nu includa toate informatiile necesare ori sa includa anumite clauze care nu te avantajeaza deloc. In mod normal, acesta ar trebui sa contina informatii precum anul de fabricatie al autoturismului, starea tehnica a acestuia, costul inchirierii si conditiile in care se face inchirierea. Totodata, nu uita sa citesti si capitolul de drepturi si obligatii. Orice fel de intrebari ai avea, este esential sa intrebi reprezentantul firmei astfel incat sa eviti orice surprize neplacute care pot aparea mai tarziu.

Verifica sa ai toate documentele asupra ta

In momentul inchirierii, este necesar sa ai cu tine permisul auto, cartea de identitate si un card de credit pe numele tau.  Daca vei calatori in afara tarii, intr-o tara care nu este membru UE, atunci va trebui sa ai asupra ta un pasaport. Totodata, ceea ce este mentionat in contract la capitolul ‘’starea tehnica a autoturismului’’ trebuie sa corespunda cu ceea ce este fizic. Prin urmare, este esential ca inainte sa semnezi contractul si sa pleci la drum, sa verifici cu atentie  masina de posibile defecte vizuale sau defectiuni tehnice. Unele agentii de rent-a-car fac poze atat la preluare cat si la predare.

Mai este nevoie si de alte documente?

In afara de documentele personale mentionate anterior pentru rent a car Cluj aeroport nu mai este nevoie de nimic altceva. Firmele de inchirieri auto sunt cele care se ocupa de RCA, rovinieta, etc. Nu ar fi o idee rea insa sa arunci o privire si tu la aceste documente pentru a te asigura ca sunt in regula. Daca va mai conduce si o alta persoana in afara de tine, atunci si persoana respectiva va trebui sa aiba asupra sa aceleasi documente de care are nevoie si soferul principal. Unele agentii solicita si prezenta unui alt sofer secundar, pe langa cel principal. Verifica daca acest aspect este unul obligatoriu pentru compania pe care ai ales-o.