Putini au fost surprinsi cand marti, 5 septembrie, a fost facuta publica vestea despartirii cantaretului Joe Jonas si a actritei Sophie Turner. Problema era in aer de zile, daca nu de saptamani. Muzicianul in varsta de 34 de ani fusese vazut la cateva dintre concertele sale fara verigheta. Conacul familiei din Miami a fost vandut in august dupa cateva renovari si reduceri de pret.

Mass-media arata de ceva vreme ca existau probleme. Iar faptele l-au confirmat. Dupa ce presa a anuntat cererea de divort, fostul cuplu a venit cu o scurta declaratie. Dar mass-media americana, care uneori tinde sa umfle povestile despre anumite personaje, a continuat sa dezvaluie intrebari despre dificultatile lor.

In scrierea comuna, publicata prin profilurile lor de Instagram si in care comentariile nu sunt permise, ambii fac publice aceleasi cuvinte. „Comunicare de la amandoi: dupa patru ani minunati de casatorie, am hotarat reciproc si pe cale amiabila sa punem capat casatoriei noastre”, incep ei sa scrie. „Exista multe naratiuni speculative despre de ce”, recunosc amandoi, „dar cu adevarat aceasta este o decizie consensuala si speram sincer ca toata lumea poate respecta dorintele noastre de confidentialitate pentru noi insine si fiicele noastre”.

Acele „naratiuni speculative” sunt, dar nu atat. Pentru ca exista documente si surse care explica caderea familiei Jonas-Turner si motivele care i-au condus in acest punct dupa dragostea lor trecatoare, logodna lor lunga, cele doua nunti din Las Vegas si in Franta si cele doua fiice ale lor. un si trei ani, in comun. Contul de oameni, mereu constienti de mediul celebritatilor, ca cuplul traieste separat de „luni” si ca au petrecut „toata vara separat”, potrivit unor surse apropiate lor. „Nu au o relatie de ceva vreme, dar spera sa rezolve asta pe cale amiabila.” Decizia tocmai a fost luata si asteapta sa decida custodia; In ceea ce priveste bunurile lor, ei au un contract preconjugal prin care el va pastra beneficiile din drepturile de autor si ea va pastra ceea ce a castigat la Game of Thrones si celelalte lucrari ale ei. Stabilite in Florida, fetele si-au petrecut ultimele luni cu Joe, in timp ce Sophie lucra in Regatul Unit, tara ei natala.

Potrivit actelor instantei de divort, care au fost depuse marti in Florida si la care a avut acces mass-media, cantareata intentioneaza ca cei mici sa ramana in Miami „si in alte locatii din Statele Unite ale Americii”; Adica nu pleaca in Anglia cu mama lor, iar el doreste sa stabileasca si un plan care sa le permita celor doi „un contact continuu si frecvent cu ambele parti”, potrivit unor surse apropiate. El l-a angajat pe Thomas Sasser, un avocat prestigios din West Palm Beach, care s-a ocupat de divortul lui Tiger Woods in 2010 si care ar fi angajat-o si pe Gisele Bundchen pentru despartirea ei de Tom Brady.

Stilul de viata diferit al cuplului nu i-a ajutat sa gestioneze relatia. In timp ce zilele acestea exista surse apropiate lor care sustin ca Turner era foarte social si iubeste sa iasa noaptea, iar Jonas era mai familiar si mai reticent in ceea ce priveste viata de noapte, exista interviuri cu cei doi in timpul pandemiei care afirma contrariul. In 2020, Turner a spus, jumatate in gluma, jumatate in serios, ca pentru ea trairea in carantina acasa nu a fost dificila, pentru ca era „introvertita, foarte familiara”: „Daca as putea petrece ziua acasa, as face-o, asa ca este grozav. pentru mine”, a spus ea intr-un interviu cu Conan O’Brien si ca de data aceasta a fost in favoarea ei, deoarece sotul ei era „o persoana foarte sociala”. „Imi este greu sa-l inchid si sa-l fac sa petreaca timp cu mine, este ca o inchisoare pentru el, dar pentru mine este fantastic”, a spus el, explicand ca muzicianul a creatDJ seteaza si isi difuzeaza sesiunile jucand muzica pe Instagram.

Prin urmare, aceasta noua versiune ca Turner a fost regina petrecerii – exista cateva fotografii cu ea facand fotografii cu niste prieteni la Londra cu cateva zile inainte de divort, aparent sarbatorind sfarsitul unei sedinte – si el acasa, nu se potriveste cu propriile sale declaratii. Ceva care i-a determinat pe unii fani ai actritei sa-l acuze pe Jonas ca a scurs informatii si naratiuni pentru a organiza o „campanie de calomnie” impotriva mamei fiicelor sale. Nu trebuie sa uitam ca amandoi, datorita carierei lor, au legiuni de admiratori: el, pentru ca a facut parte din Jonas Brothers, trupa care a devenit un fenomen adolescentin la mijlocul anilor 2000 si a revenit cu mare succes; ea, pentru ca a facut parte din doua saga care acumuleaza o comunitate uriasa de fani: cea a Game of Thrones(unde a jucat-o pe Sansa Stark) si pe X-Men (ca Dark Phoenix).

Cert este ca aproape toate informatiile la care presa americana are acces favorizeaza pozitia lui Jonas. Ultimul episod pe care l-au scurs este ca a vazut-o printr-o camera de acasa facand sau spunand ceva ce nu-i placea, in asa masura, incat a vazut ca casatoria lui s-a incheiat iremediabil. Sunt insa doar surse partiale, iar protagonistii nu au confirmat si nici nu vor confirma probabil nimic in acest sens. Secretele vor ramane pecetluite in vile din Miami si in fata avocatilor duri… cel putin, pana cand cineva le va scurge.