Daca te-ai decis ca vrei sa investesti intr-un apartament intr-o cladire noua, atunci este foarte important sa te documentezi bine cu privire la anumite aspecte. Despre acestea vom discuta in continuare astfel incat sa poti lua o decizie in cunostinta de cauza si sa te bucuri de casa visurilor tale.

Ce face un dezvoltator imobiliar

Atunci cand vine vorba de dezvoltatori imobiliari Bucuresti, nu toata lumea intelege exact cu ce se ocupa acestia. Ei bine, dezvoltatorul este acela care observa potentialul unui teren si se implica in fructificarea lui astfel incat mai tarziu sa obtina profitul mult dorit. Astfel, acesta construieste atat complexe rezidentiale cat si centre comerciale. Cei mai buni dezvoltatori sunt intr-o permanenta cautare de zone frumoase care sa atraga un numar cat mai mare de clienti.

Cum stii daca un dezvoltator imobilar este serios sau nu?

Din pacate, unii dezvoltatori imobiliari investesc in materiale de constructie de calitate slaba pentru a obtine la final un profit cat mai mare. In plus, acestia mai apeleaza si la alte lucruri incorecte pentru a economisi bani. Ideal este sa stii cum sa recunosti un astfel de dezvoltator pentru a evita sa investesti in ceva care este de calitate foarte slaba. Achizitionarea unui apartament necesita o cercetare amanuntita, iar aceasta este o etapa care nu trebuie deloc neglijata.

Sursa de finantare a dezvoltatorului

Pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar, este necesar sa ai o suma foarte mare de bani. Majoritatea acestor dezvoltatori nu isi permit sa plateasca acesti bani din propriul buzunar, asa ca apeleaza la credite bancare. Este important de stiut ca aceia care apeleaza la credite sunt de fapt extrem de seriosi iar proiectele lor realizabile. De asemenea, un dezvoltator serios va oferi intotdeauna clientilor sau informatii cu privire la toate documentele, chiar si despre forma de finantare pe care au ales-o.

Solicita dezvoltatorului documentatia de urbanism

Documentatia de urbanism este cea prin care se stabilesc obiectivele, procesele si masurile de dezvoltare. Aceasta documentatie cuprinde planul urbanistic zonal, planul urbanistic general si planul urbanistic de detaliu. Cei care nu pun la dispozitie aceste documente, cel mai probabil au ceva de ascuns iar constructia nu s-a realizat in mod tocmai legal. Ei bine, ca si fii sigur ca nu este aceasta situatia, solicita documentatia de urbanism si studiaz-o indeaproape cu un arhitect. Astfel vei stii daca acea constructie a fost realizata pe un fundament transparent si perfect legal.

Accepta doar rata direct la dezvoltator

Daca ai facut deja toate verificarile si esti decis sa cumperi un anumit apartament, este recomandat sa accepti doar plata direct la dezvoltator. Daca esti anuntat ca ai la dispozitie doar plata cash sau credit la banca, atunci aduna mai multe informatii cu privire la aceste optiuni. In astfel de situatii se poate sa existe anumite nereguli, fie in ceea ce priveste actele fie in ceea ce priveste constructia in sine. Nu te grabi sa iei o decizie pe care o poti regreta mai tarziu pentru ca la urma urmei sunt banii tai in joc.

Alege dezvoltatori care au experienta si succes in acest domeniu

Este imposibil sa nu afli informatii despre dezvoltatori de top din orasul tau. Daca acestia au deja foarte multe proiecte realizate si continua sa realizeze altele, atunci acestia sunt seriosi si poti avea incredere in ei. Verifica proiectele anterioare ale acestora si citeste cat mai multe articole si review-uri despre ei. Toate acestea contin informatii valoroase care te vor ajuta sa faci cea mai buna alegere. In general, un dezvoltator serios are un portofoliu destul de bogat, iar acesta este un aspect de luat in considerare atunci cand decizi sa faci o investitie imobiliara.