Intelegerea, acceptarea si sprijinul sunt esentiale pentru construirea unei relatii sanatoase si fericite. Fie ca esti in cautarea unui nou prieten sau a unui partener romantic, poti gasi acea persoana potrivita cunoscand noi persoane cu interese si credinte similare. Comunicarea eficienta a nevoilor si dorintelor tale o va ajuta pe cealalta persoana sa invete cine esti in interior si sa doreasca sa creeze o relatie semnificativa.

Daca vrei sa afli cum sa gasesti pe cineva care te intelege, citeste mai jos

Alatura-te unui club sau unei societati care impartasesc pasiunile tale

Daca ai un anumit hobby sau interes care este important pentru tine incearca sa te alaturi unui club, societate, liga sau grup pe baza acestuia. Poti cauta de una singura sau poti utiliza internetul pentru a gasi un grup local. Cateva locuri minunate includ: Cluburi de tricotat. Echipe sportive. Ligile fanteziei. Cluburi de carte. Grupuri de drumetii. Evenimente de degustare de alimente.

Incepe un curs pentru a invata ceva nou

Daca este ceva ce ai vrut mereu sa inveti, acum este sansa ta! Gaseste un curs local care sa te invete aceasta abilitate. Alti studenti din clasa vor avea probabil aceeasi dorinta de a invata ca tine. Unele idei pentru cursuri includ cursuri de programare, ateliere de scriere creativa, cursuri de olarit sau lectii de improvizare. Universitatile locale si colegiile comunitare ofera adesea cursuri de noapte pentru diferite discipline. Daca esti deja iscusita in ceva, poti urma un curs avansat.

Stabileste ce ai nevoie de la un partener

Toata lumea are anumite trasaturi pe care le doreste intr-un partener, dar ar putea fi mai bine sa te concentrezi asupra lucrurilor de care ai nevoie. Identifica ce caracteristici ai nevoie pentru a avea un partener bun. Dorintele includ lucruri precum locul de munca, nivelul veniturilor si aspectul. Nevoile includ trasaturi de caracter, ambitii, credinte si obiective. De exemplu, daca esti un parinte singur, este posibil sa ai nevoie de un partener care iubeste copiii. Daca esti o persoana ambitioasa, este posibil sa ai nevoie de cineva care iti intelege dorinta de a reusi. Daca esti o persoana care nu este intima cu un barbat inainte de casatorie, nu ai dori ca partenerul sa fi folosit sex pe bani, in trecutul sau. Chiar daca nu e nimic gresit cu asta, tu ai putea dori un partener care nu are astfel de experienta. Daca folosea doar site-ul de matrimoniale poate acceptai acest lucru, insa daca vezi sexul pe bani ca un taboo, atunci mai bine sa nu alegi un astfel de partener. Poate folosesti si tu site-ul de matrimoniale si stii ca este un site foarte avantajos, astfel ai putea fi de acord sa gasesti pe cineva care foloseste sau a folosit si el site-ul de matrimoniale.

Alatura-te intr-un grup spiritual daca esti religioasa

Daca ai nevoie de un prieten care sa-ti inteleaga credintele religioase, cel mai bun loc pentru a gasi alti credinciosi este biserica ta. Participa la grupuri de studiu, cercuri de rugaciune sau oportunitati de voluntariat oferite de biserica ta.

Alatura-te unui grup de sprijin

Fiecare are propriile lupte in viata. Poti gasi alte persoane cu experiente similare la un grup de sprijin. Grupurile de sprijin sunt oferite pentru o gama larga de probleme, de la sanatatea mintala si boli, la durere spirituala si schimbari majore de viata. Poti solicita unui profesionist din domeniul sanatatii mintale, cum ar fi un psiholog sau un terapeut, o recomandare catre un grup bun pentru tine. De asemenea, poti gasi grupuri de sprijin online sau printr-o scoala locala, o biserica sau un centru comunitar.

Fii voluntara pentru cauzele importante tie

Daca crezi cu tarie intr-o cauza, cel mai bun mod de a-i intalni pe ceilalti cu aceste credinte este sa incepi sa schimbi lumea acum! Gaseste o organizatie caritabila locala care lucreaza la o problema de care iti pasa foarte mult. De exemplu, daca esti pasionata de animale, te poti oferi voluntar sa plimbi caini de la un adapost pentru animale. Daca esti ingrijorata de mediu, alatura-te unui grup local de curatare. Daca vrei sa ii ajuti pe cei mai putin norocosi, lucreaza la o  bucatarie cateva ore pe saptamana.

Reconecteaza-te cu vechii prieteni

Gandeste-te la prietenii tai din trecut. Ai avut vreodata un prieten care sa te inteleaga si sa te sustina? Chiar daca ai pierdut contactul, poti totusi sa te reconectezi cu prietenul. Retelele sociale sunt excelente pentru a te reconecta cu oamenii. Poti trimite cuiva un mesaj care sa spuna ,,Hei, mult timp nu ne-am vazut! Ce mai faci? “