Viata e cam pe bune. Adica asa cuvinte … oricine poate zice. Totusi cand ajungi acasa … nu ai observat si tu ca de tine nu poti scapa.Evident ca societatea si mai ales celalalt este vinovat pentru … dar cand ramai cu tine ( adica ai scapat de restul care te incurca ) lucrurile merg la fel?!Solutia ieftina si simpla e sa mergi mai departe fara sa corectezi. Pentru ca a corecta necesita mult curaj si inseamna sa iti recunosti tie ca ai gresit.- Cum sa gresesc eu BA! Eu sunt cel mai tare!

Si mai plangem pentru ca un lucru nerezolvat … ramane o problema pana cand se rezolva. Nu trece! Acum daca esti foarte bun poti sa o eviti. Dar intotdeauna adevarul o sa fie mai bun ca un fals!

Chiar nu mai scapam de o fosta prietena. Tot aparea prin viata mea. Acum cum de o lasam sa apara … ei bine mai stim un vinovat pentru situatie.Sa incercam, sa incercam si tot asa. Doar ca la mine o problema se rezolva si dupa mai vedem. Adica facem si daca ne place ( implica 2 ) poate continuam!Si tot incercam de ceva vreme. Eu nu prea incerc ci ma tot lovesc de problemele ei ceea ce imi da erori fantastice. Ea simte treaba asta si se retrage. Eu vreau sa remediez ( problemele oamenilor se rezolva in timp, ca daca ar face ca mine in secunde … cine poate rezista la atata placere? ) dar mereu apare ceva si tot ea pleaca.Adica ea vrea si cand e gata sa colecteze … domnule „se intampla”.Ceea ce pe mine ma lasa cu corectura nespusa. Mai mult corectura care nici nu prea e a mea. Adica e facut ( gandita ) pentru ea.- Bun si eu ce fac acum?!

Faci odata … de un milion de ori … deja la un moment dat devine iritant si enervant.Pentru mine e ca trebuie sa imi fac verificari, peste verificari care sunt nenecesare. Dar procesul nu a iesit! Daca nu a iesit trebuie sa vad daca nu am si eu o vina.Ce faci in situatii de genul asta pentru ca e o forma de a spune ca plang acasa!Pot sa merg inainte da stiu ca o sa vina si daca am mers inainte … pai se va intampla acelasi lucru!Dar totusi trebuie sa merg mai departe!!!

Si atunci am schimbat regulile jocului. Eu sunt pregatit … stiu ce sa zic si mai ales ce sa fac sa iasa lucrurile. Acum daca ea nu stie sa colecteze ( ceea ce a fost demonstrat in prea multe situatii ) … pai relativ asta imi pare ca e problema la ei.Sa ma atac si sa ma tin pe mine … pentru ca altii … inteleg cu dragostea si sentimente, DAR mie imi place sa am grija de mine. Pentru ca daca sunt optim si ceilalti vor simti si vor face la fel.Si cum am inchis problema:Problema se rezolva prin solutionare. Solutie pe care eu o am deja. Acum deja se considera problema rezolvata intern si drept urmare o sa merg mai departe. Pentru momentul in care o sa vina sa se ceara solutia … ei bine dam solutia – si atunci va fi si extern solutionata problema.

Si in viata iei decizii pentru ca ori mergi riguros pe disciplina sau daca „plangi acasa” macar fa-o in stil mare. Adica plangi nu agoniza trist dand vina pe altii!