Pentru şoferi, fiecare început de an vine cu aceeaşi întrebare: cresc sau nu tarifele poliţelor RCA? Cele mai pesimiste estimări indică o creştere cu 25-30% a tarifelor poliţelor de răspundere civilă auto, în 2019.

“Este de aşteptat ca asigurătorii să caute cu insistenţă căi de atragere a clienţilor cu un istoric bun al daunelor, iar pentru aceştia primele vor scădea. Pentru cei cu istoric de daunalitate încărcat nu se va mai lupta nimeni. Astfel, nu înseamnă că o creştere generală a tarifelor pe piaţa va afecta pe toată lumea. Istoricul daunelor va deveni un element de tarifare din ce în ce mai important”,

La sfârşitul anului trecut, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a precizat, în legătură cu zvonurile apărute în piaţă potrivit cărora prima RCA ar putea creşte cu 50% sau chiar mai mult, că “tarifele de primă pentru asigurările obligatorii RCA sunt stabilite exclusiv de către societăţile de asigurare, în funcţie de rezultatele proprii înregistrate pentru această formă de asigurare și strategia de vânzare”.

Mai mult, CSA “nu poate interveni asupra cuantumului tarifelor de primă RCA, întrucât acest lucru ar contraveni directivelor europene și atribuțiilor Comisiei.