Software HR și soft salarii, două dintre instrumentele digitale care te ajută să gestionezi diverse provocări de business și să ai un randament mai bun în departamente. Care sunt însă consecințele dacă alegi să nu investești în astfel de instrumente?

Productivitate mai scăzută

Un studiu realizat de Topia pe piața americană și engleză arată faptul că angajații își pierd aproximativ 40 de milioane de ore lunar pe activități de HR. Asta s-ar traduce în circa 8.15 miliarde de dolari pierduți, în termeni de productivitate, fără instrumente digitale potrivite precum un software HR sau un soft salarii.

Totodată, un studiu realizat de Personio arată faptul că nici managerii de resurse umane nu stau mai bine. Studiul evidențiază că aceștia își petrec aproximativ 42% din orele de muncă cu sarcini administrative, manuale. Prin urmare, activitățile de leadership, strategie, creativitate și coordonare ajung să ocupe un plan secund pentru managerii HR, când nu au la îndemână un software HR sau un soft salarii.

Erori mai frecvente fără un software HR

Munca într-un departament de resurse umane este complexă. Implică activități de administrare personal, calculare a pontajului, recrutare, training, dezvoltarea culturii organizaționale și multe altele. Astfel, nu e de mirare că deseori se ajunge la diverse greșeli umane.

Spre exemplu, ți s-a întâmplat vreodată să contactezi același candidat pentru o poziție deschisă, candidat care a fost deja contactat de o colegă din departamentul? Sau să uiți să actualizezi un document de identitate a unui angajat, document care a expirat cu câteva luni în urmă? Sau poate ți s-a întâmplat să rătăcești un fișier cu obiectele de inventar care au fost alocate unui nou angajat.

Toate aceste erori se pot întâmpla atunci când nu ai un software HR care să te ajute în gestionarea proceselor de zi cu zi. Deoarece e greu să ții pasul cu tot ce se întâmplă în jurul tău când munca manuală îți ocupă tot timpul.

Corecțiile de calcul durează mai mult fără un soft salarii

Procesul de pontaj și calcul salarial reprezintă două dintre cele mai importante activități ale unui departament de HR. Iar cel de-al doilea este puternic influențat de cel dintâi. Astfel, este important ca procesul de pontare să fie în concordanță cu realitatea pentru a nu greși salariile angajaților.

Totuși într-o societatea în care există: muncă remote, muncă hibrid, zile de concediu de odihnă, de concediu medical, de concediu pentru diverse aniversări, ore muncite la birou și apoi ore muncite de acasă, programe flexibile și multe altele, erorile de pontaj se pot întâmpla cu ușurință dacă nu deții un software HR și un soft salarii. Cu ajutorul acestor instrumente, erorile sunt cu mult minimizate. Pontajul angajaților se poate înregistra sub diverse forme, pentru a se potrivi cu nevoile companiei. Din soft-ul de pontaj, datele sunt preluate într-un soft salarii, pentru ca acuratețea datelor să fie cât mai mare. Iar dacă apar totuși greșeli în calculul salarial, soft-ul de salarii îți pune la dispoziție și un modul de corecții. Pentru ca procesul să fie unul facil.

Găsirea documentelor necesare durează ore întregi

Managementul personalului reprezintă și el un proces complex, greu de gestionat fără un software HR. Găsirea unui document sau a unei informații despre un anumit angajat sau candidat poate să dureze și ore întregi dacă e nevoie să cauți în fișiere Excel, documente Word, arhive fizice și așa mai departe. Se poate întâmpla ca respectivul document să fie chiar rătăcit, fără șansa de a-l recupera foarte ușor.

Cu ajutorul unui software HR, ai o singură bază de date, în care poți căuta simplu și rapid informația de care ai nevoie. Poți sorta informațiile, le poți filtra după anumite criterii, poți seta diverse notificări dacă un document trebuie actualizat, poți emite rapoarte și diverse statistici. Totul, prin intermediul unei soluții rapide și intuitive.

Transformarea digitală devine un obiectiv de business

Dacă și tu îți dorești să ai parte de o transformare digitală a departamentelor de HR și salarizare, te invităm să faci cunoștință cu furnizorii de soluții software, UCMS by AROBS. Aceștia îți pun la dispoziție două soluții digitale, un software HR și un soft salarii care să te ajute să îți automatizezi procesele din companii. Soluțiile se bucură de un renume pe piața românească, fiind potrivite pentru companii din diverse industrii precum: banking, BPO, IT, servicii medicale, producție, retail, automotive, mass-media și advertising, transport, servicii și construcții. Poți programa un DEMO gratuit pentru testarea soluțiilor. Ia legătura cu consultanții UCMS by AROBS prin e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon: 0738 822 537.

Sursă foto: Freepik