Masinile hibride sunt una dintre cele mai solicitate astazi, datorita tehnologiilor pe care le-au incorporat si a contributiei lor ecologice. Descoperiti argumentele pro si contra.

Masina este una dintre cele mai reusite forme de transport, deoarece permite oamenilor sa se deplaseze dintr-un loc in altul intr-un mod confortabil, sigur si rapid. In plus, de-a lungul timpului a incorporat cele mai bune tehnologii pentru a raspunde nevoilor nesfarsite. Descopera in acest articol totul despre masinile hibride!

Primul vehicul cu ardere interna a fost inventat in Germania in 1886 si de atunci au fost lansate pe piata mai multe prototipuri sofisticate. Cu toate acestea, asa-numitele masini hibride sunt una dintre alternativele care revolutioneaza cel mai mult industria.

Ce sunt masinile hibride?

Masinile hibride sunt cele cu doua motoare; una care functioneaza cu combustibil si una care este electrica. Din acest motiv, au un mecanism autonom care activeaza benzina atunci cand este necesara o putere mare si profita de electricitate atunci cand este accelerata la intensitate medie sau mica.

Aceste masini se caracterizeaza prin faptul ca isi pot incarca bateria in timp ce vehiculul este utilizat. Acest lucru se datoreaza faptului ca in timpul acceleratiei si franarii stocheaza continuu energie noua.

Avantajele masinilor hibride

Masinile hibride sunt foarte cautate astazi, deoarece au o mare varietate de puncte forte. Avand in vedere acest lucru, toate avantajele sale sunt detaliate mai jos.

1. Sunt mai ecologice

O masina hibrida poate fi mobilizata pentru o mare parte din calatorie doar folosind motorul electric. Ca urmare, contribuie la o mai buna calitate a aerului, deoarece emite cu pana la 50% mai putine gaze poluante. In plus, scaderea acestor gaze este, de asemenea, un factor cheie pentru contracararea incalzirii globale.

Consumul mai mic de benzina este o emisie mai mica de gaze care contribuie la efectul de sera.

2. Se cheltuie mai putini bani pe combustibil

In acest tip de vehicul, utilizarea celor doua motoare este alternata automat. Din aceasta cauza, cantitatea de benzina este conservata mai mult timp, deoarece arderea nu are loc intotdeauna.

In plus, sansele de a fi blocati pe drum scad. Controlul eficient al rezervelor de benzina si energie electrica contribuie la planificarea calatoriei.

3. Se platesc taxe mai ieftine

Atunci cand cumparati un vehicul cu un motor, este posibil sa fiti nevoit sa platiti o taxa pentru a putea sa-l inregistrati si ca pretul depinde de cantitatile de dioxid de carbon pe care le emite. Astfel, masinilor hibride li se percepe un pret minim, deoarece produc o cantitate redusa de gaz.

Tot anual, autovehiculelor li se aplica o taxa pentru utilizarea drumurilor publice. Cu toate acestea, hibrizii obtin o rata mai mica, deoarece nu modifica calitatea aerului intr-un mod drastic.

4. Poluarea fonica este redusa

Masinile hibride sunt o optiune care le ofera soferilor si trecatorilor mai multa liniste sufleteasca. Acest lucru se datoreaza faptului ca emit sunete foarte scazute. Motoarele electrice sunt de obicei silentioase.

5. Duratele dintre fiecare intretinere pot fi prelungite putin mai mult

Performantele celor doua motoare sunt echitabile. Prin urmare, cerinta fiecaruia este mai mica. Prin urmare, nu este nevoie sa vizitati atelierul intr-un timp scurt, deoarece uzura dureaza sa apara.

6. Are instrumente care incurajeaza conducerea eficienta

Aceste masini au un panou de comanda special care, pe langa marcarea vitezei si cantitatii de benzina, ofera sfaturi pentru a conduce intr-un mod mai ecologic. Astfel, soferului i se spune ce actiuni trebuie intreprinse pentru a reduce emisiile si a economisi mai multa energie.

Dezavantaje ale masinilor hibride

Oricum, trebuie sa retineti ca masinile hibride nu sunt in totalitate perfecte. Prin urmare, dezavantajele sale sunt mentionate mai jos.

7. Bateriile pot cauza probleme de mediu

Bateriile hibride auto sunt extrem de toxice si nu pot fi refolosite. In acest fel, daca la sfarsitul vietii lor utile nu sunt aruncate in recipiente speciale, pot provoca poluarea mediului.

8. Pretul masinilor este mai scump

Vehiculele hibride sunt fabricate cu cele mai noi tehnologii si includ instrumente si beneficii care nu se regasesc in alte tipuri de masini. Prin urmare, pretul initial de achizitie se dovedeste a fi mai mare comparativ cu masinile care au un singur motor.

Economisind bani pentru a cumpara o masina hibrida.

Costul unei masini hibride este mult mai mare decat cel al unui vehicul pe benzina.

9. Intretinerea are un cost mai mare si nu poate fi efectuata in toate atelierele.

Piesele electrice se caracterizeaza prin faptul ca au un pret mai ridicat in industria auto. Astfel, deteriorarea sistemului intern al acestor masini necesita o investitie cu adevarat costisitoare.

De asemenea, nu toate magazinele au cunostinte specializate despre remedierile electrice. Din aceasta cauza, poate dura mai mult timp pentru a gasi un loc care sa aiba tehnicile, echipamentele si recunoasterea adecvate pentru a face vehiculul sa arate din nou ca nou.

Conducerea unei masini hibride nu face parte din viitor

Masinile hibride sunt aici pentru a ramane. Nu sunt un artefact al viitorului pe care nu il vom conduce niciodata. Exista din ce in ce mai multe in orase, iar brandurile auto continua sa dezvolte optiuni.

Luati in considerare avantajele si dezavantajele inainte de a va planifica achizitia. Problema initiala a costurilor este notorie, dar se poate rasplati cu utilizarea continua.