Apple a lansat o noua serie de iPhone-uri care includea o noua carcasa din titan, un cip mai rapid si abilitati imbunatatite de joc video. Apple nu a crescut preturile, reflectand declinul global al smartphone-urilor. Evenimentul de la sediul Apple din Cupertino, California, are loc pe fondul incertitudinii economice persistente, in special in China, a treia cea mai mare piata a Apple, unde se confrunta cu provocari din cauza restrictiilor extinse privind utilizarea iPhone-urilor in birourile guvernamentale si a primului telefon emblematic nou din cativa ani de la Huawei Technologies. .

Huawei si-a ridicat cu 20% obiectivul de livrare pentru a doua jumatate a noului smartphone din seria Mate 60, care are capacitate de satelit, a raportat marti oficialul Securities Times al tarii, cu putin timp inainte de evenimentul Apple.

Apple nu a oferit nicio surpriza de succes, iar actiunile s-au inchis cu 1,7% dupa eveniment.

In timp ce Apple evita termenii de inteligenta artificiala sau AI, tehnologia a fost motorul mai multor functii noi.

Un director Apple a spus ca compania a folosit invatarea automata pentru a detecta o persoana in cadru, permitand utilizatorilor sa transforme o fotografie intr-un portret imediat sau mai tarziu in aplicatia Fotografii.

Apple a prezentat, de asemenea, ceasuri noi, inclusiv un ceas Series 9 cu o caracteristica numita „apasare dubla”, in care utilizatorii ating degetul mare si degetul impreuna de doua ori, fara a atinge ceasul, pentru a indeplini sarcini precum raspunsul la un apel telefonic.

Foloseste invatarea automata pentru a detecta mici modificari ale fluxului sanguin atunci cand utilizatorul isi bate degetele, eliberand cealalta mana pentru alte sarcini, cum ar fi plimbarea unui caine sau tinerea unei cani de cafea, a declarat Jeff Williams, Chief Operating Officer Apple.

LANSARE IPHONE 15

Atat modelul Pro, cat si alte modele iPhone 15 vor avea un afisaj mai luminos si o camera de 48 de megapixeli, precum si cobalt 100% reciclat in bateriile lor.

Apple a spus ca conectivitatea prin satelit a iPhone 15 poate fi acum utilizata pentru a solicita asistenta rutiera. Functia lanseaza impreuna cu Asociatia Americana de Automobile (AAA) in Statele Unite.

Apple a spus ca cablurile de incarcare USB-C vin atat pe iPhone 15, cat si pe carcasa de incarcare a dispozitivelor sale AirPods Pro. Miscarea reflecta cerintele autoritatilor europene de reglementare de a utiliza USB-C si permite utilizarea acelorasi cabluri de incarcare folosite deja pentru iPad-uri si Mac-uri.

„Ma asteptam ca Apple sa incerce sa intoarca decizia USB-C intr-un anumit fel, dar nu au facut-o, au fost foarte reale in felul in care au vorbit despre asta”, a spus Carolina Milanesi, analist . Ea a spus ca schimbarea „a adus o oarecare diferentiere la iPhone Pro, deoarece exista un proces mai rapid pentru transferul de date. Acest lucru va fi valoros pentru oamenii” care folosesc dispozitivul pentru fotografie profesionala, a spus Milanesi.

Apple a mai spus ca iPhone 15 Pro poate captura ceea ce numeste „videoclipuri spatiale” folosind doua dintre camerele dispozitivului pentru a captura un videoclip tridimensional. Aceste videoclipuri vor fi vizionate pe castile Apple Vision Pro, care urmeaza sa fie lansate la inceputul anului viitor, a declarat seful de marketing Greg Joswiak.

Utilizarea de catre Pro a titanului il face mai usor si mai puternic decat modelele anterioare de alte metale.

Bob O’Donnell, seful TECHnalysis Research, a declarat ca preturile constante au fost o surpriza.

„Cred ca atat Apple, cat si transportatorii recunosc ca, in conditiile in care consumatorii simt presiunea asupra bugetului lor si lipsa unor schimbari dramatice, devine din ce in ce mai greu sa convingi oamenii sa faca upgrade. Mentinerea preturilor stabile ar trebui sa ajute in acest sens”, a spus el.

iPhone 15 costa 799 USD, iPhone 15 Plus incepe de la 899 USD, iar seria Pro incepe de la 999 USD. Pro Max incepe de la 1.199 USD, aceleasi preturi ca anul trecut pentru aceleasi niveluri de stocare. Anul trecut, Apple a oferit un model iPhone Pro Max de 1.099 USD cu memorie mai putina.

Apple inca se bazeaza pe iPhone pentru mai mult de jumatate din vanzarile sale, dar piata globala de smartphone-uri a scazut de la livrarea a 294,5 milioane de telefoane la 268 milioane in al doilea trimestru. Livrarile Apple au scazut cel mai putin dintre producatorii majori de smartphone-uri, scazand de la 46,5 milioane de telefoane la 45,3 milioane, potrivit datelor.

ATENTIE NOUA

Apple Watch Ultra 2 axat pe sport in aer liber are noi functii pentru ciclism si scufundari si ceea ce Apple a spus este cel mai stralucitor ecran pe care l-a creat vreodata. Seria 9 va incepe de la 399 USD, iar ceasul Ultra 2 va incepe de la 799 USD.

Apple nu va mai folosi piele in niciunul dintre produsele sale, a declarat Lisa Jackson, seful de mediu al companiei. Compania inlocuieste unele dintre acele produse cu un material textil numit „FineWoven” despre care spune ca se simte ca piele de caprioara.

Apple si-a facut efortul de a deveni neutru in carbon pana in 2030, un punct central al evenimentului, inclusiv lansarile de ceasuri cu emisii reduse de carbon.