WandaVision ne-a dus inapoi in timp cu capitolul 8, Agatha si-a dezvaluit adevarata identitate la sfarsitul capitolului 7 (cu videoclipul muzical de care aveam toti nevoie) si la inceputul urmatorului a spus clar ca a intrat voluntar in The Hex, dupa ce a simtit puterea enorma care era acolo si a vrut sa descopere ce o produce.

Agatha Harkness, despre care s-a dezvaluit ca este o vrajitoare din Salem care a furat secrete interzise, ​​vrea ca Wanda sa-i dea raspunsurile pe care le cauta, asa ca isi foloseste magia pentru a face o serie de flashback-uri in care aflam mai multe despre ea, trecutul ei si puterile. ea are.ele cauzeaza toate problemele din serial.

Calatoria Wandei incepe in trecut, unde dezvaluie momentul in care ea si fratele ei isi pierd parintii intr-o explozie in Sokovia, apoi calatorim la un laborator HYDRA, care este locul in care intra in contact cu sceptrul lui Loki si infinitul. piatra le trezesc puterile. Un flashback ulterior ne duce la cartierul general al Avegnerilor, unde Vision o ajuta pe Wanda pentru pierderea fratelui ei, iar in cele din urma ajungem la acel laborator SWORD unde a fost depozitat cadavrul lui Vision.

Aici am descoperit doua lucruri importante. Primul este ca Hayward facea experimente pe corpul lui Vision si Wanda nu l-a furat niciodata, iar al doilea ca suferinta Wanda a fost cea care o face sa aiba o explozie de energie si sa creeze orasul WestView.

Agatha ii spune eroinei ca aceasta este magia haosului si ca are capacitatea de a crea lucruri spontan, iar asta o face Vrajitoarea Stacojie (ceea ce nu a fost pana inainte de aceasta serie, sau cel putin nu a fost numita Vrajitoarea Stacojie). asa), dar ce inseamna mai exact asta?

Ce este mitul Vrajitoarea Stacojie?

Puterile Wandei nu vin doar din a fi vrajitoare (asa cum am vazut in flashback-urile episodului), dar mitul Vrajitoarea Scarlet spune ca au mai existat si altii ca ea, care ar putea folosi si controla si magia haosului.

Agatha nu spune acest lucru, dar Vrajitoarele Stacojii sunt incredibil de puternice si capabile sa deformeze, sa reconstruiasca sau sa manipuleze realitatea, ele pot fi, de asemenea, fiintele Nexus ale realitatii tale, care sunt entitati puternice legate de multivers capabile sa exercite influenta asupra acesteia. (care se leaga clar de Wanda cu tema multivers a sequelului Doctor Strange).

Mitul spune ca au mai existat Vrajitoare si Vrajitori Stacojii, iar in benzile desenate Wanda explica ca stia ca este Vrajitoarea Stacojie in momentul in care si-a inteles puterile si adevarul despre mama ei biologica, care era numita si Vrajitoarea Stacojie. Aceasta serie a reinventat in special povestea Vrajitoarei Stacojii si a facut-o parte dintr-o mostenire de vrajitoare care aveau capacitatea de a controla cea mai periculoasa magie.

Dar de unde stie Agatha toate acestea? Ei bine, probabil ca are ceva de-a face cu secretele pe care le-a furat si care i-au determinat pe restul vrajitoarelor sa incerce sa o omoare, inainte ca ea sa sfarseasca prin a-si fura puterile.

Ce este magia haosului?

Agatha ii spune Wanda ca magia haosului este puternica si periculoasa, dar nu explica prea multe despre ea. Din fericire, stim ca aceasta magie este o forma de vrajitorie atat de rara incat cunoasterea ei ramane de mult uitata, pecetluita cu Chthon, care este numit Zeul Haosului, care a folosit-o pentru a conduce universul.

Conform canonului, exista foarte putine fiinte in univers care cunosc acest tip de magie si chiar mai rare care o pot folosi. Un maestru al Magiei Haosului poate rescrie literalmente realitatea din jurul lui, asa cum a facut Wanda in serie. De fiecare data cand Wanda schimba si manipuleaza obiecte si oameni din Westview, aceasta este Magia Haosului.

In benzi desenate, Wanda este capabila sa foloseasca Magia Haosului dupa ce Chthon a incercat sa o posede in copilarie, dandu-i o putere mult mai mare si de necontrolat decat ar fi avut daca zeul nu ar fi intervenit. In serial, acest lucru se intampla atunci cand ea se expune la sceptrul lui Loki, dar conceptul este similar.

Agatha (care poate sau nu sa lucreze pentru Mephisto) este o figura cheie in educatia Wanda’s Chaos Magic in benzile desenate. Wanda reuseste in sfarsit sa foloseasca Magia Haosului dupa ani de practica si o foloseste pentru a-si spori puterile innascute, ceea ce o face sa devina una dintre cele mai puternice vrajitoare din lume, desi aceasta este si ceea ce o face sa-si piarda mintile si sa cada. Evenimentele House of M.