The Expendables 4 , noua editie a popularei saga conduse de Sylvester Stallone, va ajunge in cinematografele nationale. La mijlocul anului 2021, au fost lansate primele imagini din aceasta noua transa si au inceput speculatiile cu privire la ceea ce ne-ar putea oferi grupul de creatie . Astfel, pe masura ce detaliile au fost dezvaluite, s-au generat asteptari pentru a vedea noi aventuri.

In orice caz, odata cu primul trailer si informatiile cunoscute, accentul s-a pus pe fetele noi si pe unele reveniri. Aceasta, dincolo de istorie ca atare.

 Ideea generala nu era foarte departe de realitate si nu este departe de ceea ce au fost prequelele francizei. In orice caz, cresterea este evidenta in asamblarea filmului. Are toate aspectele asteptate de la un bun film de actiune.

Urmarari de mare viteza, explozii, avioane, elicoptere, barci si confruntari cu diferite tipuri de arme. In plus, iese in evidenta faptul ca luptele corp la corp sunt surprinse bine pe camera, cu cadre curate si demonstrand fermitate in ceea ce este specialitatea casei.

Sub aceasta linie putem pune in valoare munca lui Scott Waugh in directie, care si-a indeplinit ceea ce a fost promis de la inceput, violenta si sange mai mare .

Actiune si mai multa actiune: pentru ce am venit

Spenser Cohen, creatorul povestii si scenaristul impreuna cu John Joseph Connolly si Max Adams, a oferit un sens de baza si simplu intrigii .

Desi este suficient intr-un film de acest tip in care intriga trece pe bancheta, exista anumite slabiciuni in scenariu . Dar nu este nimic pe care iubitorii de actiune, care stiu la ce cauta, nu pot trece pentru a se bucura de poveste.

Un alt punct care influenteaza direct modul in care se dezvolta filmul este durata; Indestructibles 4  are o durata de 103 minute (1h si 43m) , ceea ce il face si mai usor de digerat in mijlocul atat de multa stimulare audiovizuala.

In plus, totul se dezvolta foarte repede, fara sa aprofundam prea mult in personaje sau problemele de baza. Pe scurt, este o alta poveste in care o echipa inarmata trebuie sa indeplineasca obiective specifice, lasand totul clar de la inceput.

In acest sens, influenteaza si ca momentele de cea mai mare tensiune sa se rezolve fara mari complexitati , pe campul de lupta.

„Asta nu s-a terminat, pana nu se termina”

In ceea ce priveste povestea, s-au speculat multe ca ar putea fi ultima parte a sagai si despre viitorul lui Sylvester Stallone, dar adevarul este ca mai sunt multe de apucat pentru a continua .

Provocarile mercenarilor devin din ce in ce mai mari . De data aceasta se trezesc in mijlocul unei misiuni care ar putea declansa un conflict international urias si care ii leaga direct de CIA.

Barney Ross (Stallone) , in ciuda faptului ca este aproape de pensionare, este inca liderul innascut si in centrul tuturor. Dar munca grea este lasata pe maini bune, alaturi de Lee Christmas (Jason Statham) si compania.

Dar pentru acest film Easy Day (50 Cent / Curtis James Jackson) si Gina (Megan Fox) s-au alaturat , printre alti membri care improspateaza echipa. Acesta din urma fiind cel care preia conducerea in fata adversitatii.

Fara multe de scos in evidenta in spectacole, este foarte probabil ca in eventuale sequele sa-l avem pe Fox in fruntea acestei echipe de mercenari, intrucat a raspuns intr-o maniera acceptabila in toate domeniile. Insotit evident de Statham si de restul soldatilor cu rang si experienta.