Bohemian Rhapsody tocmai i-a oferit lui Rami Malek un Oscar pentru „Cel mai bun actor” si i-a readus pe Queen si Freddie Mercury pe harta muzicala (au plecat vreodata?). Realizarea filmului nu a fost deloc usoara, mai intai nu au putut gasi un regizor, apoi nu au putut gasi actorul potrivit pentru rolul legendarului Freddie Mercury si, in cele din urma, a fost implicat in controverse din cauza acuzatiilor de abuz sexual impotriva regizorul Bryan Singer, dar in cele din urma, lucrurile au mers pentru ei si Bohemian Rhapsody a ajuns sa mature Oscarul.

Freddie Mercury este una dintre cele mai mari icoane ale muzicii si viata lui i-a interesat mereu pe fani, mai ales pentru ca era destul de rezervat si nu se atingea de obicei de probleme private precum sexualitatea lui, asa ca atunci cand a aparut vestea ca un film despre viata, cariera lui. iar nasterea Queen avea sa ajunga la cinema cu colaborarea celorlalti membri ai trupei, acesti iubitori de muzica care au crescut ascultand piese precum „Bohemian Rhapsody” si „We Are the Champions” au fost plini de emotie, dar si de indoiala. .

Cum ar face dreptate talentului lui Mercur, care ar putea sa-si umple pantofii si sa cante ca un barbat fara comparatie?

Din fericire, in cinematograf totul este posibil: mortii revin la viata si a nu sti sa cante, ca in cazul lui Rami, nu inseamna ca totul este pierdut, inseamna doar ca trebuie sa fie putin mai creativi pentru gaseste solutia.

Fanii filmului vor realism (conform lui Rami Malek, in discursul sau de Oscar, castigul filmului arata ca publicul doreste sa vada mai multe astfel de povesti, cu personaje reale, diverse si iconice), povesti care reflecta lumea, cele mai mari icoane ale ei, viata de zi cu zi. si personajele care au realizat imposibilul, asa ca a fost esential sa gasesti formula potrivita, chiar daca asta insemna sa-l pun pe Rami Malek sa faca Lip-Sync si pe altcineva sa cante in culise.

Bohemian Rhapsody are cateva detalii care sunt diferite de povestea reala a lui Queen si Freddie Mercury (unii chiar spun ca nu reuseste sa abordeze problema sexualitatii lui Mercur), dar exista un detaliu in care filmul si viata reala sunt identice, muzica.

Daca compari cadru cu cadru din prezentarea pe care Freddie Mercury a facut-o la Live Aid si versiunea lui Rami, cu greu te uiti la o oglinda. Echipa s-a gandit sa surprinda fiecare detaliu, iar asta a inclus vocea puternica a lui Freddie.

Filmul a dat unghiul cu muzica, dar nu datorita lui Rami Malek sau Freddie, ci datorita unui barbat care, potrivit The New York Times, este vocea dublata a legendarei cantarete. Vocea originala a lui Freddie a fost folosita in multe scene, dar pentru altii, au avut nevoie de ajutorul unui alt muzician si Marc Martel a fost singurul care a putut sa o faca.

Vocea lui Martel este cea care suna pe piese precum „Bohemian Rhapsody” si „We Are the Champions” (pentru ca folosirea unei inregistrari ar fi evidenta si ar putea suna ciudat). Martel are un rol important in film, dar nu apare pe scena si nu l-ai recunoaste daca l-ai vedea pe strada, desi vocea lui iti va suna foarte familiara.

Martel are credite ca „voci suplimentare” si ar fi semnat un contract care il impiedica sa vorbeasca despre munca sa in film, nici nu stia ca vocea lui va suna in multe dintre scene si de aceea nimeni nu stia de el. existenta.

Marc Martel este un tanar muzician, a fost liderul unei trupe rock crestine numita Downhere si a inceput sa cante cover-uri pentru Queen cand trupa s-a despartit si a fost distribuit pentru American Idol. Spune ca vocea lui nu este tocmai identica cu cea a lui Mercury, exista unele diferente, dar ascultandu-l, Roger Taylor, bateristul Queen, i-a spus ca parca ar fi intrat Freddie in camera si se pare ca toata lumea a gandit acelasi lucru. pentru ca nimeni nu si-a imaginat ca, in spatele lui Rami, ar putea fi altcineva cu vocea lui Mercur.

Deci nu, Rami Malek nu a castigat Oscarul pentru cantat ca Freddie Mercury, a castigat pentru interpretarea sa incredibila (desi nu a fost cea mai buna), dar succesul filmului se datoreaza, in parte, lui Marc Martel. Fara el, ar fi trebuit sa se bazeze in intregime pe inregistrarile Queen existente.