Se pare ca cele peste 400 de feluri de orgasm nu exista, curcubeul starilor de extaz este doar o metafora frumoasa si nu esti deloc  inadecvat sexual daca nu ai orgasm in fiecare noapte. Nu exista decat un singur tip de orgasm cu mai multe energii, ceea ar putea fi o veste buna cu care incepem saptamana.

Orgasmul este pur si simplu eliberarea exploziva a tensiunii sexuale. Modul in care aceasta tensiune este generata aproape ca nu conteaza, fiind atat de plastica de la om la om, in special in cazul femeilor. Poti avea orgasm de la orice fel de stimulare, cu ajutorul oricaror practici si in orice context sexual.

Cele mai multe dintre femei ajung la orgasm prin stimulare clitoridiana, dar exista orgasm provocat de penetrarea vaginala superficiala sau profunda, de stimularea anala interna sau externa si chiar de stimularea sanilor, a lobiilor urechii, degetelor de la picioare, partii din spatele genunchiului etc…

De fapt, energia ce se acumuleaza in timpul interactiunii sexuale (exteriorizarea placerii fizice si a extazului psihic) este pe cat de puternica, pe atat de imprevizibila – daca, bineinteles ii dai voie sa se manifeste. Unii oameni pot avea orgasm doar gandidu-se la asta pentru ca, una peste alta, toata nebunia relationata cu orgasmul nu este altceva decat energie –  energia dinainte de punctul culminant, energia din timpul lui si energia de dupa…

Tensiunea sexuala care se elibereaza in momentul orgasmului provine din tesutul muscular, mai ales din muschii abdominali, fese, coapse si cu precadere de la nivelul diafragmei pelvine.

Creierul tau observa lucrurile sexy din mediul inconjurator (sistemul de excitatie sexuala) si trimite semnale in partea de jos, partea organelor tale genitale.

De cele mai multe ori te gandesti la stimulii sexuali ca la niste experiente senzoriale: atingere, sunet, gust, miros, vedere, dar asta nu inseamna ca nu pot fi si simpli produsi ai imaginatiei noastre.

Cand te gandesti la o parte a corpului ca fiind mangaiata, sectiunea creierului care se identifica cu senzatia de la nivelul partii respective “se aprinde” – exact ca atunci cand corpul chiar este atins.

Asadar, orgasmul functioneaza pe baza de energie pentru ca, intentionat sau neintentionat, creierul nostru poate stimula organele genitale chiar si fara stimulare externa.

Energia unui orgasm are un rol important atunci cand intretii relatii sexuale cu partenerul tau, dar si cand esti pe cont propriu, fara niciun alt factor extern care sa se implice in stimularea coprului tau.Practic, e vorba despre o forma de autostimulare foarte sanatoasa, spun unii sexologi. Poti sa induci corpului si mintii tale o stare de calm, de fericire, o stare sexy (fara email, fara telefoane…), te intinzi pe pat sau oriunde iti este comod si folosesti o combinatie intre imaginatie, tensiune musculara si ritm al respiratiei propice pentru cresterea nivelului de excitare. E si o forma de a-ti cunoaste propria sexualitate, de a observa cum reactioneaza organsimul tau atunci cand se elibereaza de tensiuni, trebuie doar sa iti urmaresti respiratia, sa-ti controlezi contractiile muschilor in sincronizare cu ritmul respiratiei.

Ai vazut ca uneori, fanteziile tale sexuale iti pot activa corpul… revin,fara stimulare fizica? Gandurile pot crea schimbari fizice reale in corpul tau, de aceea nu este niciun pacat daca in timpul actului sexual condimetezi cu fantezii care sporesc excitarea, mai ales cand senzatiile fizice nu sunt suficiente pentru a ajunge acolo unde iti doresti.