In business, ca si in viata, nimic nu este imposibil. Exista numeroase exemple de companii care au pornit de jos si s-au transformat in lideri de piata in domeniul lor de activitate. In ceea ce priveste evolutia in cariera a managerilor de top, povestile de succes sunt uneori si mai uimitoare.

Pentru astfel de reusite aparent miraculoase, este nevoie sa iti desfasori activitatea intr-o economie libera, conectata la sistemul global. Aceasta conditie este indeplinita in Romania de azi. Apoi, iti poti spori sansele de reusita daca te pregatesti asa cum se cuvine si esti dispus sa inveti permanent ceva nou, indiferent de stadiul de dezvoltare la care ai ajuns.

O optiune de mare folos este reprezentata de participarea la un curs management organizat de echipa Brightway®, care inca din 2004 gandeste, creeaza si pune in aplicare programe de dezvoltare personala si profesionala. Iata doar cateva exemple de activitati la care au participat profesionisti de la cele mai importante firme din Romania!

Curs de management pentru incepatori

Trainingul First Time Manager se adreseaza in special persoanelor recent promovate, celor care isi doresc o cariera in management, precum si celor interesati sa descopere cele mai noi si mai eficiente modele de interactiune cu echipa si de crestere a productivitatii.

Chiar dinainte de inceperea propriu-zisa a activitatilor, sunt identificate punctele forte si punctele slabe ale participantilor, pentru a fi definite directiile in care trebuie insistat. Totul este corelat cu functia detinuta si cu domeniul de activitate al cursantilor.

Acestia reusesc sa isi inteleaga mai bine propriile trasaturi de personalitate si sa descopere mecanismele de auto-sabotaj in rolul de manager. Cele mai noi studii din neurostiinta si din psihologia comportamentala sunt folosite pentru a identifica tipurile de motivatii si modul lor de implementare intr-o echipa. Se ajunge astfel la formarea unor lideri asumati si la cresterea nivelului de initiativa.

Curs de management al schimbarii

Trainingul se adreseaza antreprenorilor, top managerilor, liderilor de echipe si oricarei persoane care vrea sa invete cum sa dezvolte strategii si comportamente adaptative, pentru a gestiona schimbarile care se succed cu rapiditate in jur.

Participantii se antreneaza, prin intermediul unor simulari, sa gestioneze diferite tipuri de schimbari. Ei lucreaza practic pe studii de caz din contextul actual si au ocazia sa invete cum pot sa comunice schimbarea si sa implementeze strategii adaptative intr-o echipa. Treptat, descopera metode prin care echipa se poate adapta operational la schimbare.

Curs de management pentru avansati: Leadership strategic

Programul se dovedeste util pentru managing parteners sau administratori, CEOs, manageri de departament, antreprenori si pentru toti cei care conduc echipe si doresc sa dezvolte sisteme de lucru performante, cu un grad mare de autofunctionalitate, care sa se adapteze continuu la schimbarile mediului de business.

Pe masura ce inainteaza in curs, participantii proiecteaza, testeaza si construiesc planuri, utilizand modele si concepte din psihologia comportamentala. Se descopera contextele in care oamenii devin motivati si modalitatile de adaptare continua la schimbari, astfel incat performanta sa devina o obisnuinta de zi cu zi si sa permita atingerea unor obiective pe termen lung.

Echipa Brightway® organizeaza si alte tipuri de curs management, precum cele intitulate Marketing si strategie, Finance for NonFinance sau Project management. Oricare dintre acestea te ajuta sa te perfectionezi si sa transformi, in timp, imposibilul in posibil!