Mai sunt doar cateva ore si vine Mos Craciun, casa e gatita de sarbatoare, aromele ispitesc imbietoare din cuptor, bradul e la loc de cinste si toata lumea il asteapta pe Mosul. Unde vor petrece vedetele noaptea de Ajun? Ce isi doresc de la Mos Craciun? Ce amintiri din copilarie au legate de Craciun? Ce dorinte si superstitii au? Am stat de vorba cu mai multe vedete si am aflat raspunsurile la aceste intrebari (si nu numai).

Florin Grozea, unul dintre membri trupei HI-Q, a intrat in febra Sarbatorilor de Iarna si se pregateste intens pentru Craciun. Cunoscutul cantaret a vorbit in cadrul unui interviu pentru site-ul devoratormonden.ro despre cum vede el perioada Sarbatorilor si despre locurile unde isi va petrece Craciunul / Revelionul, si ce isi doreste pentru noul an. Afla ce ne-a dezvaluit cantaretul din interviul de mai jos:

Buna! Ce mai faci? Ce mai e nou in cariera ta?

FLORIN GROZEA: S-au intamplat multe anul acesta… Am pornit agenția digitala dedicata artiștilor, am semnat primii artiști mari (Voltaj, Deepcentral, DJ Sava, Alb Negru), am facut primele campanii online. Apoi conferințele la care am fost invitat, din ce in ce mai multe, in frunte cu cele internaționale precum ICEE Fest și Internet & Mobile World. Doua campanii educaționale in școlile și liceele din București, unde am vorbit alaturi de alți artiști despre alimentație sanatoasa, anti-drog, viața frumoasa. In vara am organizat concertul de adio al trupei Hi-Q, cu ocazia implinirii a 18 ani de cariera. Anul se incheie cu cea mai mare campanie online realizata de artiștii romani, organizata de agenția mea pentru una dintre companiile de telecom de top din Romania, la care au participat un numar record de 3 milioane de fani pe Facebook, Twitter, Instagram și bloguri.

Care este cea mai frumoasa amintire legata de Craciun?

FLORIN GROZEA: Sunt atatea amintiri frumoase! De obicei de Craciun sunt acasa, la Brașov, unde amintirile din copilarie ma cuprind de fiecare data… uite aici ne urcam in corcoduș, aici ne ascundeam de vecini, aici am sarutat prima fata, aici am avariat prima data Dacia lui tata.

Ce ai vrea sa iti aduca Mos Craciun?

FLORIN GROZEA: Ma las surprins! Nu vreau sa zic, sa nu-l influențez. Orice va fi, il voi primi cu inima deschisa.

Ai vreo mare dorinta pe care nu crezi ca ai putea sa ti-o indeplinesti vreodata?

FLORIN GROZEA: Nu, sunt un om optimist și idealist, cred ca meritam tot ce e mai bun și ca nu exista varf de munte prea inalt.

Cu cine ai facut bradul anul acesta? Cum arata bradul tau?

FLORIN GROZEA: Am facut multe braduri anul acesta… pe toate le-am construit cu ajutorul baiețelului meu, Sasha, care descopera pentru prima data magia acestei perioade a anului.

Avand in vedere obiceiurile noastre culinare, ce faci sa nu te ingrasi de Sarbatorile de Iarna?

FLORIN GROZEA: Nu reușesc… așa ca nu dau eu lecții.

Cum iti amintesti Craciunul in copilarie? Care erau cadourile tale prederate? Ii scriai Mosului? Iti este dor de acele vremuri?

FLORIN GROZEA: Da, am scris in fiecare an Moșului. Acele scrisori le pastreaza Mama intr-un album dedicat mie și fraților mei mai mici.

Care este colindul/melodia preferata de Sarbatori?

FLORIN GROZEA: „Moș Craciun cu plete albe” – e o melodie simpla care imi amintește de primele colinde „dance” pe care le-am compus impreuna cu Mihai, cand abia pornisem Hi-Q și eram la liceu! De Craciun mergeam cu un casetofon cu niște fundaluri realizate pe calculator și colindam pe ritmuri moderne prietenii de familie. Amintiri dragi de acum 16-17-18 ani.

Unde o sa te prinda seara de Ajun? Dar noaptea dintre ani?

FLORIN GROZEA: De Craciun voi fi la Brașov, in orașul natal, la parinții mei. Revelionul il fac acasa, cu Ioana și Sasha.

Cum a fost anul 2014 pentru tine si cum iti doresti sa fie noul an?

FLORIN GROZEA: Anul care tocmai trece a fost minunat! Nu am ce sa-i reproșez! Sasha a crescut frumos, a fost sanatos, a invațat sa mearga și sa alerge, a descoperit orașe și țari noi. Mi-ar placea ca anul viitor sa fie cel puțin la fel de plin ca acesta.

Planuri de vacanta la sfarsit de an sau la inceputul anului viitor?

FLORIN GROZEA: Abia am venit de la Praga unde am prins cel mai impodobit oraș din Europa! Vrem sa mergem in februarie sau martie la Istanbul.

Un gand pentru cei care citesc interviul?

FLORIN GROZEA: Acum ca ați terminat de citit acest interviu va doresc sa inchideți smartphone-ul sau laptopul și sa ieșiți afara din casa! E o lume frumoasa care așteapta sa fie privita, sa fie traita.