Young Dracula este o drama pentru adolescenti, britanica, ce a ajuns la cel de-al patrulea sezon. Povestea supranaturala este inspirata din cartea Tanarul Dracula si Tinerii Monstri, o povestioara pentru copii scrisa de Michael Lawrence. Primul sezon al seriei a aparut pe micile ecrane in 2006, iar al doilea a debutat in 2007. Dupa o pauza de 3 ani a venit si cel de-al treilea sezon continuat cu un al patrulea ce se afla in plina desfasurare acum. Serialul a reusit sa stranga in cele patru sezoane 53 de episoade.

In primele doua sezoane din Young Dracula, povestea se dezvolta in jurul familiei de vampiri conduse de contele Dracula, fiul sau Vladimir si fiica lui, Ingrid. Dupa ce au trait ani buni in Transilvania, acestia se muta intr-un orasel din Wales pentru a scapa de o ceata de tarani suparati care le cer socoteala. In al teilea sezon, care a iesit pe piata la trei ani de la primele doua, povestea se muta catre incercarea disperata a familiei vampirilor de a scapa de vampiri si vantori de  vampiri ce le-au dat de urma. Pe deasupra, Vlad trebuie sa isi indeplineasca destinul de a se transforma in Cel Ales. O serie in plus a debutat la sfarsitul lunii octombrie 2012 intitulataYoung Dracula Files in care se povesteste viata trecuta a personajelor.

Protagonistul din Young Dracula este insusi Vlad Dracula, interpretat de Gerran Howell. Vlad este mezinul familiei si totodata fiul preferat al lui Dracula. El a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a nu deveni vampir in ziua celei de-a 16-a aniversare a sa, insa a aflat intr-un final ca destinul lui este de a fi Cel Ales – vampirul care va uni toate clanurile de vampiri din lume si care le va conduce catre destinul lor predeterminat. Cum nu poate sa evite asta, Vlad accepta transformarea sa in vampir si incearca in schimb sa obtina pacea intre neamul sau si vanatorii de vampiri, asta spre nemultumirea celorlalti vampiri.

Familia Dracula

Tatal lui Vlad, contele Dracula, are o reputatie de pastrat, astfel ca fiul sau trebuie sa ii spele pacatele. Dracula si-a patat onoarea de vampir cand a fugit cu familia sa se ascunda in locul sau natal Transilvania, dupa ce o ceata de oameni furiosi l-a amenintat. Desi are doi copii, contele Dracula nu ii ofera atentie fiicei sale mai mari Ingrid, concentrandu-se asupra lui Vlad. Dracula este adus la viata de Keith Lee Castle.

Young Dracula  spune si povestea vampiritei Ingrid, fata cea mare a familiei, care este mereu uitata de tatal ei. Clare Thomas o insufleteste pe vampirita mare a familiei care incearca din rasputeri sa ii arate tatalui ei ca este demna de acest nume: Dracula. Incercarile sale nu au deloc efectul scontat insa, in ochii tatalui sau existand doar Vlad.

Cel mai bun prieten al lui Vlad este Robin Branagh (Craig Roberts), un om obsedat de vampiri, care se bucura nespus cand afla ca vecinii sai sunt chiar creaturile pe care el le adora si de care este interesat. El nu isi da seama la ce pericole se expune.

Ca orice familie de vampiri care se respecta, si Dracula au servitori, Renfield fiind cel care le face toate poftele. Un servitor loial, insa ceva cam prostut, Renfield adora sa se imbrace in haine de femeie.

Unul din cele mai amuzante si iubite personaje din Young Dracula este Zoltan (Andy Bradshaw) lupul lui Vlad, care este antropomorf, insa prefera sa se miste intr-un carucior. Acesta ii ofera lui Vlad sfaturi la nevoie.

Erin Noble (Sydney Rae White) apare in serial in sezonul trei ca si razbunatoare secreta ce vrea sa ucida clanul Daracula pentru ca i-au muscat fratele, insa ajunge a se indragosteasca de Vlad si sa devina iubita lui, pentru ca il intelege. Ea a ajuns chiar la o intelegere la nivel personal a vampirilor odata cu aceasta relatie.

Printre personajele de interes pentru serialul Young Dracula se mai afla Bertrand De Fortunessa (Cesare Taurasi), invatatorul lui Vlad care are parte de o soarta nu tocmai placuta, si Malik (Richard Southgate) un vampir al strazii care nu vrea sa joace dupa regulile natiei sale.

Serialul drama este vazut destul de bine de critici si detine in plamares un premiu Royal Television Society pentru cea mai buna drama pentru copii, si trei nominalizari la aceleasi premii. In plus, drama horror detine si o nominalizare la premiile BAFTA pentru cea mai buna drama pentru copii.