Inscrierea la un sport de echipa reprezinta unul dintre cele mai mari daruri pe care un parinte i le poate oferi copilului sau, ajuns la varsta primilor ani de scoala. Pe langa beneficiile evidente, mai precis miscarea si toate avantajele care decurg din aceasta (un corp sanatos, un stil de viata echilibrat etc.), activitatile precum baschetul sau handbalul au o importanta deosebita si din alte motive. Mai precis, ele sedimenteaza in mintea baietelului sau fetitei concepte precum fair-play-ul, respectul pentru competitie si pentru adversari, dar si responsabilitatea personala si colectiva pentru eventualele esecuri.

De asemenea, o consecinta mai putin evidenta a practicarii unui sport de echipa, inca de la o varsta frageda, este reprezentata de faptul ca micutii vor invata ca este crucial sa se hidrateze in mod corespunzator, in doze mici, insa la intervale regulate, pentru a sustine efortul. Antrenorul le va reaminti ca apa imbuteliata este singurul lichid 100% esential pentru organismul uman, ajutandu-l sa isi desfasoare procesele specifice, la parametri optimi. De ce am mentionat in mod expres “imbuteliata”? Intrucat, din pacate, in tara noastra, apa de la robinet nu este intotdeauna potabila, avand uneori un aspect, un miros si un gust deloc imbietoare si potrivite, mai ales pentru copii.

In schimb, apa imbuteliata de la un furnizor de top, precum compania romaneasca H2On, este de calitate superioara, 100% microbiologic pura si netratata, intrucat legea interzice aceasta procedura pentru apa de izvor. In oferta brand-ului respectiv, intra atat bidoane de 19litri marca proprie (o apa premiata la nivel international, cu Superior Taste Award, acordat de catre International Taste Institute din Bruxelles, in 2019, 2020, 2021 si 2022 – ultima oara cu mentiunea trei stele/punctaj maxim), cat si AQUAVIA (alcalina, cu un pH de 9.4).

Apa imbuteliata, pentru un binemeritat respiro intre reprize!

Asadar, raspunsurile la intrebarea din titlu (De ce trebuie dotata o sala de baschet cu un dozator cu apa imbuteliata?) sunt evidente. In primul rand, acest echipament ofera copiilor accesul rapid si facil la o apa de calitate, la temperatura ideala pentru consum imediat. In al doilea rand, dozatorul “puncteaza” si la capitolele comoditate si confort, intrucat micutii nu vor mai trebui sa poarte si o sticla de apa, in geanta cu care vin la sala. Nu in ultimul rand, intre antrenamente sau chiar in pauzele din timpul meciului, cei mici isi vor putea trage sufletul si vor putea inlocui cantitatea de apa pierduta prin transpiratie.

In concluzie, daca detii sau administrezi o sala de sport, in care se pot practica atat baschetul, handbalul si futsalul, cat si alte activitati individuale sau de echipa, este nevoie sa cumperi cel putin un dozator cu apa imbuteliata, argumentele fiind cele expuse anterior. O astfel de achizitie nu reprezinta sub nicio forma un efort financiar deosebit, tinand cont ca pretul echipamentului propriu-zis porneste de la 449 de lei, in timp ce bidoanele costa intre 23 de lei (marca H2On) si 45 de lei (AQUAVIA). In plus, compania efectueaza livrarea in cel mai scurt timp, in toata tara, direct la locul indicat, iar transportul este gratuit, daca se comanda minimum doua bidoane. Hidratare placuta si mult succes!