Turism dentar, călătorie dentară, sejur dentar… toți acești termeni se referă la unul și același fenomen.

Este vorba despre a merge în străinătate sau o altă regiune a țării pentru a profita de tratamente dentare la cele mai bune prețuri. Și este vorba despre un fenomen care chiar ia o amploare destul de mare!

În jur de 20% din cei care au nevoie de un dentist, renunță la tratamentele necesare din cauza banilor, a tarifelor prea ridicate. În fața acestei situații, unele persoane aleg să apeleze la turism dentar, care apare ca o soluție interesantă pentru pacienții care sunt în căutare de tratamente foarte bune, performante, la cel mai bun preț. 

Ce este turismul dentar?

După cum o indică și numele său, turismul medical sau turismul dentar constă în a merge în o altă țară pentru a trata și rezolva problemele dentare cu care te confrunți. 

Vorbim în acest caz, cel mai adesea de implanturi dentare, de coroane dentare, de punți sau fațete realizate de un dentist specialist, tratamente care de obicei, sunt destul de scumpe. Este evident că unele persoane nu vor merge în altă țară doar pentru a repara o carie.

Turismul dentar poate avea și o noțiune recreativă. Sejururile din străinătate sau de la noi din țară îți permit să vizitezi o nouă destinație și să descoperi o nouă cultură.

Care sunt avantajele de care poți beneficia?

  • Prețurile sunt în general, mai interesante. Factura pe care o vei avea de plătit se va diminua astfel în mod considerabil. Tarifele sunt deci extrem de interesante. Poți să faci economii, între 40% și 70%, în funcție de tratamentele de care ai nevoie. Este foarte avantajos din punct de vedere financiar. 
  • Calitatea tratamentelor este excepțională. Dentiștii sunt foarte bine pregătiți și echipamentele din cabinete sunt foarte moderne. Aceștia sunt pregătiți și formați la cele mai bune universități europene.
  • Poți beneficia de tratamente dentare, dar poți să te bucuri și de vacanță, pentru a îmbina utilul cu plăcutul.

Turismul dentar apare deci ca o opțiune interesantă pentru cei care doresc să beneficieze de un tratament dentar la un preț mai mic. Este o alternativă serioasă, sigură și avantajoasă pentru toți cei care vor să aibă cel mai frumos zâmbet și nu vor să renunțe prea devreme la el.