Anul trecut, “Heroes” a fost una din productiile care a starnit multe comentarii din partea publicului, iar sezonul doi al serialului beneficiaza de aceeasi atentie, doar ca nu toate parerile exprimate sunt favorabile show-ului.Multi dintre fani sunt dezamagiti de directia pe care o urmeaza serialul, dar Tim Kring, creatorul “Heroes”, pare a fi multumit de modul in care decurg lucururile in cel de-al doilea an.

Desi audientele obtinute in ultimele saptamani pe segmentul de public 18-49 sunt cele mai scazute din istoria serialului, Kring pune aceste scaderi pe seama mijloacelor alternative de vizionare a serialului, cum ar fi DVD-urile sau celebrele TiVo, considerand ca audientele “Heroes” se inscriu in trendul descendent care se manifesta si in cadrul altor productii de succes.

Tim Kring tine sa-i linisteasca pe fanii care au criticat serialul si spune ca tot ceea ce s-a intamplat pana acum va capata un sens dupa ce serialul va trece de episodul 11: “Episoadele sapte-unsprezece sunt cele mai bune episoade pe care le-am facut pana in prezent. In episodul 11, toate intrebarile isi vor gasi raspunsul”.

Producatorii “Heroes” si-au afirmat intentia de segmentare in “volume” a serialului, primul din acestea, numit “Generatii”, incheindu-se la mijlocul sezonului. Kring justifica aceasta decizie facand referire la primul sezon, pe parcursul caruia cantitatea de informatii si intriga complexa i-a facut pe telespectatori sa se astepte la un un final grandios, cu un episod final care s-a dorit a fi unul din cele mai bune din istoria televiziunii. Asteptarile fanilor au fost oarecum nesatisfacute, deoarece acel ultim episod nu s-a ridicat la nivelul dorit, fiind doar un “alt episod bun” din Heroes, astfel incat s-a ajuns la ideea “volumelor”.

Intrigile multiple si personajele numeroase sunt menite sa determine telespectatorii sa priveasca “Heroes” intr-un mod diferit fata de cum au facut-o in primul sezon: “Un aspect al oricarui serial este acela ca iti creezi o relatie cu telespectatorii, pe care ii inveti cum sa se uite la serialul tau, iar ei iti arata lucrurile pe care le agreeaza. Cred ca acum ne aflam chiar in cadrul acestui proces, in care invatam publicul sa se obisnuiasca cu ideea ca nu toate personajele trebuie sa apara in fiecare episod.” Un exemplu in acest sens sunt personajele lui Masi Oka (Hiro) si Milo Ventimiglia (Peter), care au lipsit dintr-un episod recent: “Urmaresti episodul…si totul devine captivant si intrigant. Nu cred ca iti lipsesc cu adevarat personajele respective timp de un episod, pentru ca stii ca povestile lor vor fi prezentate chiar de acolo de unde au fost lasate ultima data.Intr-un serial ca acesta trebuie sa fi capabil sa focalizezi atentia oamenilor. Asa ca publicul trebuie sa se astepte in viitorul apropiat la disparitia unor personaje.”