Tăierea diferitelor materiale se poate face în mai multe moduri diferite. În primul rând, cea mai des folosită metodă este tăierea mecanică, adică cea pentru care se folosesc diferite instrumente, precum un fierăstrău manual, electric sau un polizor unghiular. Cu toate acestea, laserul este folosit din ce în ce mai des, în special atunci când trebuie realizate tăieturi extrem de precise. Permite obținerea unei precizii de ordinul micrometrului, care este esențială în multe industrii importante. Verifică mai jos care sunt principalele avantajele acestei metode de tăiere.

Precizie remarcabilă

Principalul avantaj al procedurii de taiere laser este acela că poate asigura o precizie incredibilă, ce nu se poate realiza prin tăierea mecanică sau prin alte mijloace. Folosind această metodă este posibil să se obțină dimensiuni de până la câțiva micrometri. Nu este de mirare atunci că acest tip de serviciu este adesea folosit de industria auto, dar nu numai. Tăierea cu laser este adesea folosită în producția de vehicule militare și chiar a navelor în industria construcțiilor navale. 

Dispozitivele pentru efectuarea unor astfel de lucrări de tăiere laser, chiar dacă ar părea, nu sunt atât de scumpe, astfel că această metodă a devenit din ce în ce mai populară.

Ușurința efectuării operațiunilor

Un alt avantaj al procedurii de debitare laser este ușurința sa incredibilă de execuție. Trebuie să ții cont de faptul că la începutul proiectului pot fi folosite metode de proiectare CAD, astfel fiecare proiect este pregătit pe computer și abia apoi mașina decupează forma dorită din material. Dar nu este tot! Datorită computerului, este foarte ușor să transferi un fișier pe o altă mașină din rețea și să faci o copie perfectă.

Procedura de bază este următoarea:

  • executarea proiectului pe calculator
  • salvarea fișierului, care poate fi apoi ușor de copiat
  • trimiterea unei copii a fișierului pe un alt computer
  • deschiderea fișierului
  • trimiterea datelor către o mașină de tăiere cu laser, care va tăia și procesa elementul necesar.

Așadar, așa cum se poate vedea, un astfel de fișier poate fi trimis de oriunde din lume, iar mașina de tăiat cu laser folosită acolo va pregăti elementul în același mod. Acesta este modul în care modelele caroseriei și ale componentelor individuale sunt transferate către fabricile de mașini deschise ulterior. Datorită acestui fapt, este posibil să se producă mașini identice, indiferent dacă fabrica este situată în Europa, America sau Australia.

Fără tăierea cu laser, ar fi dificil de imaginat o industrie modernă, căci aceasta se bazează pe precizie, iar exact asta oferă această metodă de tăiere. În plus, este posibil să trimiți ușor proiecte complexe, de la mare distanță.