Orice sofer are obligatia de a incheia o asigurare auto atunci cand detine un autoturism si circula cu acesta pe drumurile publice. Soferii au optiunea de a alege asiguratorul dorit, precum si perioada pe care incheie asigurarea. Din pacate, atunci cand conduci, poti fi oricand implicat intr-un eveniment neplacut. Tocmai de aceea, este esential sa detii o asigurare valabila astfel incat, daca tu esti vinovatul accidentului, sa nu platesti reparatia din buzunarul propriu. Descopera mai jos toate beneficiile unei asigurari auto.

In caz de accident auto, toate daunele sunt acoperite de asigurare

Evident ca nici un sofer nu isi doreste sa fie implicat intr-o astfel de situatie neplacuta, insa, aceste lucruri se intampla. Ei bine, polita RCA acopera daunele in cazul in care accidentul este produs de un vehicul asigurat RCA de asemenea. In situatia in care accidentul are loc in perioada de valabilitate a asigurarii, atunci trebuie sa stii ca asiguratorul este cel care va acorda despagubirile necesare. Indiferent daca lovesti un alt autoturism, o persoana sau un stalp, asigurarea te exonereaza de la plata daunelor. Altfel, toate daunele produse vor trebui platite din buzunarul propriu.

Polita RCA este 100% valabila si atunci cand calatoresti in afara tarii

Ei bine, si acesta este un beneficiu extraordinar de care toti soferii care au RCA se bucura. Aceasta asigurare este un adevarat colac de salvare pentru toti cei care obisnuiesc sa calatoreasca in strainatate. Polita include si Cartea Verde, document care este valabil si in alte tari. Prin urmare, in cazul in care esti implicat intr-un accident care a fost produs de tine, in afara tarii, cu o asigurare RCA valabila, persoana care a fost vatamata va fi despagubita de firma de asigurari cu care ai incheiat polita.

Polita este valabila si in situatii exceptionale

Probabil te intrebi ce situatii exceptionale pot exista, insa iti vom explica imediat acest aspect. Asadar, este esential sa stii ca aceasta polita se incheie pentru autoturismul respectiv si nu pentru sofer. Asta inseamna ca si atunci cand altcineva conduce masina sau soferul are permisul auto expirat, aceasta polita va acoperi eventualele despagubiri chiar si in acest caz. Acesta este, fara indoiala, un avantaj foarte mare care ii incanta pe toti soferii, mai ales ca nu intotdeauna ei sunt la volanul masinii lor.

Se incheie pe cate luni doreste soferul

Atunci cand iti inoiesti polita RCA, ai avantajul de a alege ce perioada doresti tu, intre 1 luna si 12 luni. Astfel, daca nu dispui de suma de bani pentru a plati o asigurare pe 1 an, ai posibilitatea de a plati 1 luna sau mai multe. Fara indoiala acesta este un beneficiu extraordinar mai ales pentru proprietarii de masini care doresc sa isi vanda autoturismul in scurt timp. Asadar, daca planuiesti ca peste cateva luni sa iti vinzi masina, poti fi sigur ca nu vei pierde bani.

Poti evita amenzile

Atunci cand detii o asigurare valabila, poti fi sigur ca vei evita cu succes sanctiunile si amenzile in cazul in care nu beneficiezi de o constatare amiabila. Asigurarea nu este utile doar in caz de accident ci si atunci cand incalci anumite reguli de circulatie si esti oprit de un politist de la rutiera. In cazul in care te opreste politia si nu ai o asigurare RCA valabila, vei primi o amenda de cateva mii de lei si totodata ti se va retine si certificatul de inmatriculare sau chiar placutele masinii. Aceasta asigurare se incheie in mod obligatoriu pentru toate autoturismele care circula pe drumurile publice. Polita te poate efectiv salva de la plata unor sume de bani foarte mari in caz de accident, asa ca asigura-te ca o reinoiesti mereu.