In ultimii ani, mancarea organica a devenit din ce in ce mai populara si oamenii din intreaga lume au inceput sa constientizeze valoarea produselor organice. Acestea sunt obtinute prin solutii cat mai naturale, si prin urmare nu contin absolut nici un fel de substante chimice daunatoare sau pesticide. In acest articol, iti vom vorbi despre beneficiile pe care le ofera alimentele bio, precum si despre ce reprezinta de fapt acestea.

Ce este de fapt mancarea organica

Produsele organice se cultiva fara substante chimice artificiale si fara nici un fel de hormoni sau antibiotice care le pot modifica genetic. Pentru a primi eticheta de produse organice, este necesar ca aceste alimente sa nu contina aditivi alimentari artificiali de nici un fel. In general, acesti aditivi sunt conservatii, aromele, colorantii si indulcitorii. In culturile organice se utilizeaza doar ingrasaminte naturale cum ar fi compostul sau gunoiul de grajd. Aceste ingrasaminte au rolul de a hrani plantele. In ceea ce priveste animalele, acestea nu primesc hormoni sau antibiotice, si prin urmare, carnea lor este 100% bio. Pentru o sanatate de fier, nu uita sa incluzi in dieta ta si seminte de Psyllium.

Mancarea organica este bogata in nutrienti

Produsele organice sunt mult mai hranitoare decat cele anorganice. Acestea continin foarte multi antioxidanti si o cantitate generoasa de vitamine precum fierul, vitamina C si zincul. Acest lucru inseamna ca au un efect pozitiv asupra sanatatii noastre oferindu-i corpului nostru elementele de care are nevoie pentru o sanatate excelenta si o imunitate foarte buna. Atunci cand consumi alimente organice, nu este nevoie sa consumi cantitati mari pentru ca iti vei lua nutrientii necesari din cantitati mici.

Niveluri scazute de nitrati

Mancarea organica are niveluri scazute de nitrati, cu pana la 30% mai scazute decat culturile anorganice. Studiile arata ca nivelurile ridicate de nitrati sunt asociate cu un risc foarte mare de aparitie a mai multor tipuri de cancer. Totodata, sunt asociate si cu o afectiune medicala destul de serioasa la sugari, denumita methemoglobinemie. Aceasta boala afecteaza capacitatea corpului de a transporta oxigenul.

Expunere minima la substante chimice

Consumul produselor bio in mod regulat reduce semnificativ expunerea la reziduurile de pesticide. De asemenea, ajuta si la reducerea expunerii la bacteriile rezistente la antibiotice. Mai mult decat atat, nivelul de cadmiu este cu pana la 50% mai mic. Prin urmare, atunci cand consumi alimente bio, sanatatea ta se imbunatateste foarte mult, te simti mai bine si mai plin de energie, arati mai bine si scazi riscul aparitiei mai multor afectiuni de sanatate.

Alte beneficii extraordinare

Produsele organice contin o cantitate mare de antioxidanti care ofera protectie maxima celulelor impotriva deteriorarii stresului oxidativ al radicalilor liberi. In acelasi timp, o dieta bio ofera beneficii cresterii, reproducerii si intareste sistemul imunitar. In ceea ce priveste copiii, acestia se dezvolta armonios si au o imunitate excelenta care ajuta la prevenirea racelilor si a altor afectiuni cu care se confrunta in general cei mici.

Cum stii daca un produs este sau nu bio

O dieta sanatoasa trebuie sa includa si tarate bio de psyllium organic India. Nu uita de acest aspect atat de important. In primul rand, trebuie sa verifici cu atentie eticheta de pe produsul respectiv. Astfel, vei putea identifica produsele care sunt cultivate organic si iti va fi mult mai usor sa faci o alegere. In general, pentru ca un aliment sa fie considerat bio, va trebui sa fie trecut pe eticheta 100% organic. Exista insa situatii in care vei gasi pe eticheta mentiunea 95% organic, ceea ce inseamna ca restul de 5% sunt ingrediente anorganice. Asadar, cauta sigiliul adecvat si ai grija de sanatatea ta. Investeste intr-un stil de viata cat mai sanatos.