Prețul, tipul de consumabile, modelul imprimantei…acestea sunt principalele condiții de care ții cont atunci când trebuie să îți realimentezi imprimanta pentru a o putea folosi în continuare. Pe lângă aceste aspecte, trebuie să ții cont și de calitatea materialului, iar bugetul pe care îl ai va fi decisiv pentru a alege consumabile originale sau compatibile.

Iată cum poți face alegerea potrivită a tonerului corespunzător imprimantei pe care o ai și ce implică achiziția și schimbarea acestuia.  

Cum știi când trebuie să schimbi tonerul imprimantei?

Înainte ca imprimanta să te anunțe că are nevoie de un nou toner, îți poți da seama că este nevoie să faci o nouă achiziție prin câteva semne. Calitatea imprimării începe să aibă de suferit dacă tonerul este consumat – culorile nu mai sunt la fel de pronunțate, pot apărea linii albe acolo unde ar trebui să fie, de fapt, semne tipărite. Pentru a preveni apariția acestor semne, este indicat să faci schimbarea la timp, iar pentru a verifica nivelul tonerului, este nevoie să accesezi panoul de setări din calculator, să identifici imprimanta din folderul dedicat și să verifici, astfel, nivelul acestuia. 

Rezervă originală sau rezervă compatibilă?

Când vorbim de toner compatibile spunem eficiență si costuri de achizitie avantajoase. Achiziționând tonere compatibile vei putea face și economii de bani, iar calitatea imprimării nu va fi afectată, raportul calitate-preț fiind unul dintre cele mai mari avantaje ale unei alegeri de acest fel. Există foarte multe modele de cartușe compatibile care oferă aceeași calitate a imprimării ca în cazul celor originale. Mai ales în funcție de utilizarea imprimantei, poți avea în vedere achiziția unor cartușe compatibile care te pot ajuta să ai o imprimare eficientă și să faci economii de bani substanțiale. 

Alege tonerul compatibil cu imprimanta ta

Primul aspect de care trebuie să ții cont atunci când schimbi cartușul imprimantei este să alegi modelul compatibil cu imprimanta ta. Pentru a verifica compatibilitatea, consultă descrierea care însoțește fiecare cartuș și ai șansa, astfel, de a face o alegere economică și sigură. De exemplu, în cazul unui toner Brother TN-2411 potrivit pentru diverse tipuri de imprimante, poți verifica compatibilitatea sa cu modelele de imprimante la care poate fi utilizat, acestea fiind modele de imprimante din unele din seriile Brother DCP, HL sau MFC. Astfel, despre un cartuș compatibil s-ar putea spune în orice moment că reprezintă o alegere la fel de bună ca a unui cartuș original, un avantaj major fiind acela al economiei pe care o poți face.

Sursa de imagine:
antpkr / Shutterstock.com