Evoluțiile tehnologice rapide din zilele noastre caracterizează secolul 21 întrucât, oriunde ne-am uita, și orice am folosi va avea de-a face cu tehnologia. Totul începe de cum deschidem ochii dimineața și oprim alarma, continuă mai apoi cu aparatul de cafea, care își face treaba prin apăsarea unui buton, și smartphone-uri care ne fac viața mai ușoară; toate acestea folosesc ceva tehnologic. Deci, de ce ar trebui să ne preocupe acest domeniu? Iată 7 motive:

1.Îți garantează un loc de muncă stabil

Deoarece trăim în era tehnologiei, iar creșterea tehnologică nu pare că se va opri prea curând, pe măsură ce utilizarea dispozitivelor tehnologice se dezvoltă în fiecare an, va exista permanent o cerere mare de programatori. Dacă îți dorești să urmezi o carieră în acest domeniu, poți apela la un curs Frontend Developer, și în mai puțin de un an, să înveți bazele programării.

2.Poți lucra de acasă

Întrucât joburile în IT necesită doar un computer cu conexiune la internet, angajații au adesea posibilitatea de a lucra de la distanță. Însă, depinde foarte mult de politica companiei. Cu toate acestea, mulți oferă o astfel de opțiune. Acest avantaj face din programare un loc de muncă foarte căutat pentru persoanele care doresc să-și echilibreze viața profesională și cea de familie, și simt că timpul petrecut pe drum se irosește. De asemenea, acest tip de muncă le permite să aplice la joburi în toată țara, fără a fi nevoie să se mute sau să-și facă griji cu privire la distanța de la birou.

3.Ai un potențial ridicat de venit

Partea financiară reprezintă o motivație în majoritatea locurilor de muncă, iar în cazul programării nu este diferit. Cele mai multe locuri de muncă obținute cu abilități de programare tind să aibă salarii mai mari decât media pieței.

4.Înțelegi cum funcționează un software

De cele mai multe ori când folosim un computer, interacționăm cu el prin mouse și tastatură, dar nu ne oprim să ne gândim la programul care rulează în fundal. Astfel că, programarea te va familiariza cu software-ul, programele, dispozitivele și site-urile web, care te va ajuta să le înțelegi. Datorită acestei familiarizări, vei înțelege și vei adopta noile instrumente tehnologice mult mai rapid.

5.Înveți să îmbini abilitățile tehnice și creativitatea

Nu toate industriile îți vor oferi posibilitatea de a folosi atât abilitățile tehnice, cât și creative, așa cum o va face programarea. Acest lucru se datorează în mare măsură naturii jobului, deoarece se concentrează pe identificarea problemelor și rezolvarea acestora. Cu toate acestea, pentru fiecare problemă în parte vei găsi o soluție nouă de fiecare dată. De asemenea, această parte face din programare o carieră interesantă și plină de provocări.

6.Prin programare, îți dezvolți abilități de rezolvare a problemelor

În industria tech, se spune despre codare că ar însemna rezolvare a problemelor, iar programele de calculator ar trebui să ne rezolve problemele. Învățarea programării presupune mai mult sau mai puțin codificare și determinarea modului de abordare a problemelor care apar în timpul codificării și găsirea de soluții pentru acestea. Cu cât rezolvi mai mult și mai des aceste probleme, cu atât devine mai practic. Programatorii ajung de multe ori să aplice această mentalitate în diferite aspecte din viețile lor, nu doar în timpul codificării.

7.Programarea te responsabilizează

Învățarea programării te învață să vezi problemele din perspectiva soluțiilor. Pentru fiecare problemă cu care te poți confrunta, începi să te gândești în amănunt despre cum o poți observa. Astfel, răspunsurile ce vor rezulta te vor ajuta să oferi o perspectivă pozitivă și vor încuraja spre a acționa asupra problemei.

Prin urmare, a învăța programare este foarte important deoarece, programarea reprezintă tot ceea ce vedem pe internet: cuvânt, imagine, diagramă, aspect, etc- există cineva care l-a programat să arate așa.